Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta els actes de la II Festa Estellés

Les regidories de Biblioteques i Museus de l’Ajuntament d’Oliva han organitzat conjuntament l’exposició “Homenatge a Vicent Andrés Estellés”, dedicada al gran poeta valencià, i ubicada al Museu Etnològic (Carrer de Tamarit,4).

La inauguració tindrà lloc el divendres 19 de setembre a les 20’30 hores, i l’exposició serà visitable, en principi, fins al diumenge 12 d’octubre.

“Homenatge a Vicent Andrés Estellés” és el resultat de la fusió de tres exposicions diferents  sobre el poeta, en les quals es combinen el caràcter didàctic dels panells i la prioritat que es dóna a la imatge a l’hora d’analitzar la trajectòria i obra de l’autor. Més de cinquanta fotografies, en total, que responen al primer objectiu de les imatges: “donar notícia, alçar acta d’uns esdeveniments, d’unes presències que llavors eren un encoratjador present i el pas del temps, gràcies al nostre poeta, ha convertit, si més no, en un valuós document social”.

 

II Festa Estellés

El divendres 26 de setembre, a més, es celebrarà, també a Oliva, la II Festa Estellés, en commemoració del gran poeta valencià, amb la lectura de poemes a càrrec de poetes de prestigi i públic en general, i l’actuació musical del cantautor Rubén Suárez. Organitzada per les regidories de Cultura i Biblioteques, amb la col·laboració de Saforíssims, Societat Literària, la Festa començarà a les 20’30 hores i tindrà lloc al carrer de les Moreres, junt a la cripta de Santa Maria. Tot seguit, hi haurà sopar de pa-i-porta a la Plaça de la Bassa.

Oliva se suma d’aquesta manera, per segon any, a les nombroses poblacions valencianes que celebren des de fa cinc  anys la Festa Estellés, un recital poètic-musical, de caràcter popular en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993) i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

La regidora de Biblioteques, Rosanna Torres ha destacat, sobretot, “el tarannà popular de la Festa Estellés. Per això, convidem a la gent a participar-hi. Poden enviar-nos dos poemes al correu: saforissims@saforissims.org per tal que puguem coordinar la lectura. No obstant això, en el mateix moment de l’acte també poden participar-hi”.