Salta al contingut

Premsa

Treballs neteja sèquies, valls i mànegues del terme

El regidor d’Agricultura i d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Oliva, Vicent Santacatalina, informa que ja s’han executat el 85% dels treballs de neteja i condicionament dels marges de sèquies, valls, i mànegues del terme municipal. Treballs que de forma anual es desenvolupen en totes estes zones de forma preventiva.

 

A dia de hui, ja estan acabades en la seua totalitat la Sèquia Mitjana, la manegueta de la platja, la manegueta de la Genovesa, la manegueta de les Canyades i el sector 5, el Vall de Burguera, desembocadura Vall de Terranova, Vall de l’Ullal, riu Alfadalí, lateral del camí Marjaletes, Barranc de l’Elca i es continua treballant al Barranc del Xiricull.

 

Estes actuacions han estat possibles gràcies a les contractacions de treballadors a través de la subvenció denominada INEM Corporacions Locals del Ministeri de Treball i Immigració, que va ser sol·licitada per l’Agència de Desenvolupament Local d’Oliva.

 

Els treballs finalitzaran a finals del mes de setembre “amb la intenció de mantindre nets i lliures de canyars zones de desaigüe natural. Estos treballs es realitzen de forma manual” assenyala el regidor d’Agricultura, Vicente Santacatalina. En primer lloc es procedeix a desbrossar i posteriorment a eliminar els sediments de dins del llit de sèquies i valls.

 

A banda dels treballs de neteja manuals, també estan desenvolupant-se tasques amb màquines al Vall de les Fonts i a la zona rústica del Vall de la Terranova.

 

“Durant este passat hivern també s’han dut a terme una sèrie de treballs de manteniment a tota la Sèquia Mitjana, ja que és una de les més problemàtiques dins del mateix nucli urbà, perquè també recull part de les aigües del terme de la Font d’en Carròs”.