Salta al contingut

Premsa

Marina Damlaimcourt i Fernando Martínez s’imposen en la XXVI Triatló d’Oliva

La festa del triatló d’Oliva ha sigut tot un èxit de públic i de competició al màxim nivell en la seua 26 edició en la qual s’han imposat amb autoritat la gran favorita en fèmines Marina Damlaimcourt (de l’A300W Elche T.C.), campiona d’Espanya en sis ocasions i olímpica a Londres, mentre que en l’apartat masculí el gran dominador ha estat Fernando Martínez (del C.T. Laboratorio Sys).

Damlaimcourt ha completat un temps total de 2 hores 13 minuts i 50 segons i s’ha mostrat com la gran sensació de la prova amb més de huit minuts de diferència respecte a la segona classificada, Anais Tommy, (del C.T. Diablillos) i onze minuts a la tercera, Eliana Krist Sotelo (del C.T. Laboratorios Sys), última guanyadora del triatló olímpic d’Oliva 2013 i dominadora dels dos Mig Ironman del municipi 2013 i 2014.

La ex campiona d’Espanya i diverses vegades entre les Top10 d’Europa, Marina Damlaimcourt, ha fet  un espectacular parcial en el tram de 1.500 metres de natació amb un registre de 21 minuts i 28 segons, rebaixant els cronos de categoria masculina que ha encapçalat en natació David Molina amb 21 minuts i 49 segons. A més, en la primera part del circuit ciclista de 43 quilòmetres Marina ha seguit liderant la prova amb un estratosfèric temps en el cima del Coll de l’Elca de 39 minuts 57 segons, front als 40 minuts 19 segons de Carlos Gericó, que ha passat a encapçalar la prova masculina per davant de Fernando Martínez i Alberto Bravo.

Martínez ha tret la seua millor versió en el tram de bicicleta i ha acabat els 43 quilòmetres entre Oliva, Forna, Pego i Oliva com a virtual líder abans de començar l’últim parcial de la carrera a peu de 10 quilòmetres. Des d’aleshores ningú ha pogut seguir-li el ritme i ha acabat com a guanyador amb un registre de 2 hores 8 minuts i 48 segons. Per la seua part Gericó mantenia en el parcial de bicicleta la segona posició, però finalment s’afonava en el tram de córrer fins acabar en setena posició.

En fèmines Damlaimcourt, començava a pagar l’esforç damunt de la bicicleta, però mantenia les distàncies amb les seues contrincants més directes. En línia de meta ha explicat que el seu punt fort són les pujades i que “haver participat en Campionats del Món et dóna un ritme molt fort en natació”. I encara que arribava justa d’entrenaments ha explicat que ha gaudit amb el recorregut, ha felicitat a l’organització i ha avançat que tornarà a Oliva en properes edicions.

El pòdium masculí l’han completat en segona posició Sergio Juan (del C.T Trifitness 31) a un minut del guanyador i David Navarro (del BH Concept Store Valencia) a quasi dos minuts.

Fernando Martínez ha apuntat que havia aconseguit en altres ocasions entrar entre els deu primers a Oliva i ha assenyalat que la degana dels triatlons de la Comunitat Valenciana és una de les cites ineludibles del calendari, recomanable tant per a novells com per a triatletes d’èlit.

Entre els triatletes locals no ha hagut sorpreses i s’ha imposat la jove promesa Joan Morant (Club Triatló Oliva) amb una meritòria 5ta plaça en el grup de 20 a 24 anys i la 42º posició en la general. D’altra banda, en fèmines s’ha imposat Ana María Fuster, 2ª en el grup de 40 a 44 anys i 15ª en la general. També cal destacar una vegada més l’excel·lent paper dut a terme pel veterà Antonio Verdú (Club Triatló Oliva), amb 64 anys i guanyador absolut en la categoria de 60 a 64 anys.

El lliurament dels premis l’han protagonitzat els regidors d’Esports, Blai Peiró; Turisme, Imma Ibiza; Obres i Serveis, Vicent Santacatalina; i Creu Roja, Pepe Salazar. A Eliana Krist Sotelo li s’ha lliurat a més el Cabdell 2013, una ceràmica commemorativa per haver guanyat els dos triatlons del 2013 i haver promocionat Oliva a nivell turístic.

2 guanyadores Guanyadors