Salta al contingut

Premsa

Projecte educatiu “Som vianants i conductors de l’educació viària”

La regidora d’Educació, Rosanna Torres, ha impulsat l’elaboració del projecte educatiu Som vianants i conductors de l’educació viària!, destinat als cursos de 5 anys d’infantil d’Oliva. La novetat d’aquest taller, per als mesos d’octubre i novembre, és el fet de comptar amb sis cotxets, on els alumnes tindran la possibilitat de conduir pels carrers del Parc d’Educació Viària d’Oliva.

Un programa per a l’aprenentatge de coneixements i valors vials com a font fonamental per al compromís de la convivència. “L’objectiu és proporcionar al professorat, instruments didàctics immersos en un taller pràctic, amb caràcter eminentment social de l’educació per a la seguretat viària”.

Els alumnes tindran la possibilitat de conduir pels carrers del Parc d’Educació Viària d’Oliva, augmentant així les possibilitats d’acció en relació amb el rol exercit, bé si actuen com a vianants o com a conductors. Els semàfors i els senyals del parc cobraran vida en implementar-se les seues formes, icones i colors al tractament realitzat pel professorat en les aules, amb els treballs de l’observació, comunicació, habilitats i destreses, basades en l’acompliment de tasques.

“Necessitem continuar sumant coneixements i valors vials per a restar els riscos que es deriven en el trànsit, col•laborant tots per a aconseguir que els ensenyaments per a la mobilitat segura, constituïsquen una font fonamental per al compromís de la convivència, en un espai comú de ciutat que pertany a totes i a tots”.