Salta al contingut

Premsa

Oliva cedeix un quadre de Maians per a l’exposició del Centre del Carme

El regidor de Museus de l’Ajuntament d’Oliva, Vicent Roig, ha anunciat hui que el seu departament ha cedit un quadre de l’erudit, historiador, lingüista l’il·lustrat fill d’Oliva, Gregori Maians i Siscar (Oliva, 1699 – València, 1781) per a la mostra “Espanya i Anglaterra. Joan Lluís Vives i Tomás Moro”, que s’exposarà fins el 18 de gener de 2015 al Centre del Carme, organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la Fundació Jaume II El Just.


Joan Lluís Vives i Tomás Moro, humanistes del segle XVI postulaven amb la seua vida i els seus escrits un món millor. Enguany 2014 commemorem el 500 aniversari de les primeres publicacions de Vives i aquesta efemèride ens ofereix l’oportunitat de recordar per mitjà d’aquesta Exposició que el nostre valencià universal i el sant anglès Tomás Moro van ser amics. Vives va tenir un reconeixement de gran prestigi per la seua saviesa. Moro, per la seua banda, ha tingut sempre gran influència com a humanista cristià, sant i màrtir. La mostra ofereix, a més, l’oportunitat de conèixer millor les relacions polític-culturals anglo-espanyoles.

 

“Tot i que Vives i Moro no van ser coetanis de Maians, és més que evident que l’obra dels humanistes són base per a la Il·lustració, on Maians seria un dels intel·lectuals més destacats. D’ahí la seua presència en la mostra. Cal recordar també, que el nostre il·lustrat va dedicar els seus últims anys a preparar l’edició de l’Obra Completa del seu adorat Joan Lluís Vives, però el va sorprendre la mort ja octogenari en 1781”, ha destacat Vicent Roig.