Salta al contingut

Premsa

Oliva destina 7.638 euros per a la compra de llibres de text que es destinaran a famílies amb problemes econòmics

La Regidoria de Benestar Social ha destinat 7.638,55 euros a l’adquisició de llibres de text a través d’un nou programa que té com a objectiu ajudar a les famílies amb problemes econòmics de la ciutat.

 

Des de la delegació, sensible a les demandes i necessitats d’aquest col·lectiu de famílies d’Oliva, es va proposar als centres educatius de la ciutat col·laborar amb ells per tal de determinar les necessitats reals dels seu alumnat.

 

“El propòsit d’aquest programa és que l’alumne no se senta discriminat per no disposar del material escolar, que se senta integrat en l’aula i així poder previndre també l’absentisme escolar” assenyalava la regidora de Benestar Social, Paqui López.

 

Aquestos llibres de text han estat lliurat als centres educatius d’Oliva que seran els encarregats de fer ús d’ells. Es preten també comprometre als pares/mares i als mateixos alumnes que facen un bon ús d’aquest material ja que s’haurà de tornar al centre escolar una vegada finalitzat l’actual curs 2014-2015 per tal de poder ser utilitzats per altres alumnes en propers cursos escolars.

 

D’altra banda, des del departament de Benestar Social també s’ha iniciat un Programa de “Prevenció de l’absentisme escolar i habilitats socials” dirigit a joves que cursen estudis de secundària i que presenten, o poden presentar, problemes d’absentisme escolar.

 

El seu objectiu fonamental és mostrar als adolescents a relacionar-se amb els seus companys, pares, professors, així com millorar la seua autoestima treballant per tant les habilitats socials.

 

El programa es desenvolupa directament en els centres educatius i, a banda, també es treballa de forma paral·lela amb les famílies.