Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva paga als seus proveïdors abans dels 30 dies que marca la llei

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria d’Hisenda, ha fet públiques les dades referides al període de pagament de l’administració local respecte als seus proveïdors (referides al quart trimestre de 2014). Dades que reflectixen que l’Ajuntament d’Oliva està pagant les factures als seus proveïdors per sota dels 30 dies que establix la normativa actual.

 

En concret, Oliva abona aquestes factures en 28,37 dies de mitja “una dada que ve motivada per la gran tasca que es desenvolupa al Departament d’Hisenda i on es prioritza el pagament a aquelles empreses que servixen material a l’administració local” assenyalava la regidora d’Hisenda, Ana Morell.

 

Totes les administracions públiques tenen l’obligació de calcular i publicar, en aplicació del principi de transparència, el seu període de pagament, amb la finalitat que els ciutadans i els seus proveïdors coneguen si el seu ajuntament complix o supera el termini màxim en el pagament de les seues factures previst en la normativa actual al voltant de la morositat.

 

Els ajuntaments, segons les seues característiques, publiquen este índex amb diferents períodes de referència. Oliva ho fa de forma trimestral al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

 

Per a la regidora d’Hisenda, Ana Morell, el compliment d’estos terminis que marca la llei “és possible gràcies al fet que durant estos anys s’ha dut una gran tasca de contenció de la despesa, ha estat possible també per una millor eficiència de la recaptació i per la posada en funcionament de diferents mecanismes que han possibilitat que els nostres ciutadans puguen pagar més còmodament els seus impostos municipals. Tot junt ha motivat que la nostra situació econòmica actual siga sostenible i, a més, sense pujar els impostos ni els tributs als ciutadans d’Oliva”.

 

Des d’aquest departament també s’ha iniciat un període de canvi del sistema de comptabilitat municipal que possibilitarà una millor eficiència en la gestió econòmica municipal.