Salta al contingut

Premsa

Oliva commemora el Dia de l’Arbre amb una reforestació a la zona de Santa Anna

Des de la Delegació de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigix el regidor de Gent d’Oliva, Pepe Salazar i amb la col·laboració del Departament de Joventut que encapçala la regidora Ana Morell, s’organitza el divendres, 27 de febrer, la tradicional activitat del Dia de l’Arbre en la qual participaran al voltant de 300 escolars de sisé de primària de tots els col·legis d’Oliva.

 

“L’activitat es realitzarà a la muntanya de Santa Anna, en concret a la zona del Calvari, i consistirà en una reforestació controlada per al seu posterior seguiment. La reforestació es realitzarà amb plantes autòctones, principalment, carrasques i sabines. En total els escolars plantaran 16 exemplars d’un metre i mig d’alçada, en lloc dels tradicionals plantons d’altres anys (cedits per la conselleria de medi ambient). La finalitat d’esta activitat és fomentar l’estima i el respecte dels joves per la natura, per la qual cosa, un any més, ens alegra comptar amb l’assistència dels escolars d’Oliva. Cada col·legi plantarà dos arbres i farà un seguiment al llarg de l’any en activitats internes programades pel centre”, assenyalava el regidor de Medi Ambient, Pepe Salazar.

 

“El canvi de modalitat del Dia de l’Arbre d’enguany es deu a la intenció d’intentar involucrar als alumnes participants amb el creixement del seu arbre, crear un víncul entre natura i alumne. Eixa és la nostra intenció i vorem com funciona” explicava la regidora de Joventut, Ana Morell.

 

Programació: 

 

  • 09.00 h. Concentració dels alumnes dels col·legis d’Oliva a l’esplanada front al col·legi de Santa Anna.
  • 09.30 h. pujada al Castell de Santa Anna
  • 10.00 h. Esmorzar.
  • 10.30 h. Visualització i anàlisi dels voltants i explicació als alumnes de com plantar un arbre
  • 11.00 h. Plantació dels arbres
  • 12.00 h. Tornada als col·legis