Salta al contingut

Premsa

L’Invattur amb Oliva, Beneixama i Pego promou el projecte del figatell a la Comunitat Valenciana

El Projecte del figatell, inicialment el promouen els municipis d’Oliva, Pego i Beneixama, amb l’assistència tècnica i coordinació de l’Invattur i l’assessorament professional del reconegut cuiner Evarist Miralles.
Actualment es porta a terme el procés de documentació sobre el figatell; orígens, receptes, tradicions associades, peculiaritats locals, oferta turística i comercial associada, quins productes s’associen al figatell (oli, guarnicions, vins), allotjaments, restaurants, carnisseries, associacions municipals vinculades, altres dades d’interés). S’estan estudiant propostes del lema i imatge que represente les actuacions que s’associen al projecte.

Evarist Miralles també organitzarà una trobada amb un divulgador gastronòmic expert en el tema. Del procés de documentació s’elaborarà un dossier divulgatiu.

-Elaboració d’una guia de consum; es prepararà una guia de consum amb les característiques que ha de tindre un figatell en el seu procés d’elaboració.
-Pròximament es llançarà un Concurs d’escoles de cuina de FP de la Comunitat Valenciana per a potenciar la gastronomia tradicional i que se centrarà en la presentació d’un projecte culinari sobre el figatell. Les escoles finalistes participaran en una jornada final en Invattur, en dates per determinar, on es triarà el guanyador.
-Es llançarà el blog especialitzat d’Invattur, de gastronomia tradicional, centrat exclusivament en el figatell.

Pots vore el video d’Evarist Miralles al següent enllaç de la pàgina de RTVE: http://www.rtve.es/alacarta/videos/somos-dietamediterranea/somos-dietamediterranea-figatell/1940920/