Salta al contingut

Premsa

Oliva organitza este estiu el programa de Menjador Solidari

Este matí s’ha realitzat una reunió de treball amb les entitats col·laboradores

 

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria de Benestar Social, posarà en funcionament, per tercer any consecutiu, el programa de Menjador Solidari en període estival, dirigit a menors escolaritzats en educació infantil i primària de la ciutat. En esta tercera edició participen un total de 90 xiquets/es d’edats compreses entre els tres i setze anys.

 

El programa pretén ajudar a superar l’actual situació de crisi, assegurant l’alimentació a menors en situació de risc social durant el període de vacances escolars, prestant un servei de menjador solidari. En l’edició d’enguany, els xiquets participants també s’emportaran el berenar a casa.

 

“En el context actual de crisi econòmica, la situació de precarietat de nombroses famílies amb menors en la nostra localitat, exigeix impulsar mesures que ajuden a pal·liar les condicions de desigualtat social i garantir una cobertura alimentària bàsica, en un col·lectiu d’especial vulnerabilitat i urgent necessitat. És per tot això que el Departament de Benestar Social ha treballat per portar endavant este programa, ja que és una prioritat per a este govern. Pensem que és la nostra obligació i el nostre deure continuar amb este projecte” assenyala la regidora, Paqui López.

 

El Menjador Solidari a Oliva s’iniciarà el dia 29 de juny i es realitza de dilluns a divendres durant els mesos de juliol, agost i setembre. “Per a esta delegació, una de les qüestions bàsiques és que estos menuts no detecten que van a un menjador solidari, i la privacitat dels menuts i de les seues famílies” comentava la regidora.

 

La regidora Paqui López vol agrair la col·laboració desinteressada de les associacions i entitats, ja que sense el seu recolzament no seria possible portar-lo endavant: Càritas Interparroquial, Creu Roja, Ames de Casa Tyrius,  AFISA, El Romani, Aripando i El Bastidor, que a través del seu voluntariat participaran activament en l’organització i l’atenció dels xiquets/es d’este programa solidari.

 

El projecte està sufragat al 100% amb una subvenció de la Conselleria de Benestar Social pel que fa als mesos de juliol i agost (12.792 euros), mentre que l’Ajuntament d’Oliva assumirá al 100% les despeses del menjador del mes de setembre.