Salta al contingut

Premsa

Oliva rep dos subvencions per valor de 34.583 euros per a programes d’ocupació

L’ADL d’Oliva ha obtés subvencions per al programa de Salari Jove i d’Emcorp Turístic

 
El departament d’Ocupació i Empresa, que dirigeix el tinent d’alcalde en funcions David González, ha anunciat que Oliva ha rebut finançament per a posar en funcionament els programes de Salari Jove i d’Emcorp Turístic, per part de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació. Concretament, la quantitat total és de 34.583 euros, que permetrà la contractació per part de l’ajuntament de 5 persones aturades del municipi d’Oliva. La subvenció cobreix els costos salarials de la contractació, inclosa la cotització a la Seguretat Social.

 

D’una banda, el Programa de Salari Jove permetrà la contractació de dos joves aturats menors de 30 anys, inscrits com a demandants d’ocupació.  Els joves realitzaran obres i serveis d’interès general, que repercutiran en el poble d’Oliva, com ara, l’actualització d’un inventari de bens municipals i d’altra  l’actualització del patrimoni històric municipal. Aquest programa ha estat subvencionat amb una quantia de 22.889 euros.

 

Les contractacions subvencionades tindran una durada de sis mesos . En finalitzar el contracte, l’Ajuntament estendrà un certificat en el qual consten les funcions exercides, o treballs desenvolupats pel jove, per a incrementar la seua experiència i currículum, documentació que facilitarà el seu accés a futurs llocs de treball. “La subvenció està orientada als joves menors de 30 anys, un dels col·lectius amb majors dificultats per a aconseguir una primera experiència en el mercat laboral. Per a participar en el Programa Salari Jove, els aspirants se seleccionen tenint en compte la seua major adequació al lloc de treball oferit, en funció de la seua formació, és a dir, diplomats o Graus Superiors” assenyalava el regidor d’Ocupació i Empresa en funcions, David González.

 

En segon lloc, l’ADL d’Oliva ha rebut també una subvenció de 11.694 euros per a la posada en funcionament del Programa Emcorp Turístic amb el que es contractaran 3 persones aturades del municipi per a les places d’informadors turístics i Monitor Turístic/Guia. Aquesta subvenció ha estat concedida per la Conselleria d’Economia, Industria i Hisenda per a contractacions de persones aturades en municipis declarats turístics a la Comunitat Valenciana. Per a la elaboració d’estes memòries han col·laborat els departaments d’ADL i de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva.

David González ha mostrat la seua satisfacció perquè en 2 setmanes l’Ajuntament d’Oliva ha rebut 412.789 euros, entre el Taller d’Ocupació Centelles II, el programa de neteja dels llits dels rius i els valls del SEPE, Salari Jove o l’EMCORP turístic. Este finançament, sumat a les aportacions municipals aniran directament a programes per a la lluita contra l’atur i a actuacions d’interés municipal.

Finalment, González també ha manifestat esperar que el nou govern municipal s’aculla al segon Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques.