Salta al contingut

Premsa

El govern municipal manté diverses reunions en matèria d’infraestructures

Al llarg del matí el govern municipal ha tractat dos projectes relacionats com són la connexió de les platges d’Oliva i Dénia, i l’enllaç en execució de la N-332 amb les platges del sud del terme municipal, el Parc Natural de la Marjal i Pego.

A primera hora del matí, l’alcalde d’Oliva, David González, s’ha reunit amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt. La reunió ha tingut lloc en l’Ajuntament de Dénia amb l’objectiu principal de reprendre conjuntament el projecte anomenat “Nueva Carretera de Oliva a Dénia. Carreteras VV-1067 (nueva CV-678) i AP-1324 (Nueva CV-730)”, projectada i aprovada per les Diputacions de València i d’Alacant en l’any 1998, destinada a unir les platges d’Oliva i Dénia, entre el Camí Vell de Dénia i la  Carretera de les Marines, passant el Riu Racons.

Este projecte va quedar ajornat “sine die” i ara els dos governs municipals tenen la intenció de rescatar-lo i fer tot el possible perquè siga una realitat. A més de millorar la relació econòmica i social de dos municipis, comarques i províncies veïnes, es dóna la circumstància que la carretera projectada connectaria amb l’enllaç de la N-332 entre les platges del sud, el Parc Natural i Pego, que està executant-se en estos moments, fet que reforça la seua conveniència.

La reunió ha aprofitat per marcar el full de ruta que passa, en primer lloc, per reunir-se amb els diputats provincials de carreteres de València i Alacant per conéixer l’estat actual del projecte i les intencions dels dos ents provincials.

Finalment els alcaldes també s’han compromés a treballar en una agenda conjunta de temes amb la finalitat d’enfortir les relacions entre els seus veïns, com ara l’esperat Tren Gandia-Oliva-Dénia, la recuperació i connexió del la Via Verda (antiga via del tren) per transformar-la en un vial peatonal i carril bici, l’alliberament de l’AP-7 o la coordinació entre els serveis de transport públic de viatgers per carretera, entre d’altres.

Posteriorment, a mig dia, l’alcalde i els tres primers tinents d’alcalde: Blai Peiró, Alex Salort i Pepe Salazar, s’han reunit en l’Ajuntament amb Juan Carlos Yuste, de la Demarcació de Carreteres de l’Estat en València i Director de les obres de l’enllaç de la N-332 amb les platges del sud del terme municipal, el Parc Natural de la Marjal i Pego, que està en execució en estos moments. Per part dels representants municipals se li ha traslladat la necessitat que les obres incorporen  l’adequació peatonal i en bici, donat que travessen l’actual Via Verda, per a la qual cosa l’Ajuntament d’Oliva haurà d’instar al Ministeri a la signatura d’un Conveni que permeta la utilització de la servitud dels vials del nou enllaç en execució.

La reunió també ha aprofitat per contrastar des d’un punt de vista tècnic diverses propostes en les que treball l’equip de govern per solucionar els problemes d’accés al Polígon Industrial Jovades, a la Font Salada i a la urbanització de Sant Pere.

P1260184 P1260192 P1260194