Salta al contingut

Premsa

La Casa de la Cultura d’Oliva acull l’obra “Retrats” de Diego Mestre

La mostra es podrà visitar des d’aquest divendres, dia 13, fins al 29 de novembre, en horari de 11.00 a 13.30 h i de 18.00 a 20.30 h.

El pròxim divendres, 13 de novembre, a les 20.30 h, hi haurà la inauguració de l’exposició “Retrats”, del jove artista oliver Diego Mestre, a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura.

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Mestre ofereix una col·lecció de retrats que permetrà apreciar la seua evolució en el gènere. Unes són obres d’encàrrec; altres, producte de l’admiració o l’estima de l’artista pel subjecte retratat. “Moltes vegades familiars i amics serveixen de models, sense oblidar l’autoretrat, de vastíssima tradició en la història de la pintura”, assenyala l’autor.

En la mostra, el públic podrà observar totes les variacions del gènere: retrats masculins i femenins, individuals i de parella, de xiquets, d’adults i d’ancians. En posats de perfil, semiperfil o de frontalitat absoluta. De mig cos, de bust o sols el rostre. També retrats on són visibles les mans i complements simbòlics: en ells es podran reconéixer les imprescindibles referències musicals en les obres de Mestre (instruments, faristol, batuta). La mateixa diversitat es troba en la il·luminació, les tècniques o els materials: oli sobre llenç, o fusta amb pinzellada fluïda, aquarel·la o tinta xinesa sobre paper o acrílic. Tot un cúmul de recursos i llenguatges a què s’afegeix una ampla gamma cromàtica, des de suaus tonalitats a pigments més agressius.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha destacat que aquesta mostra “esdevé un nou impuls a la promoció dels joves artistes locals. De fet, la de Mestre és ja la tercera exhibició artística que el jovent d’Oliva ha oferit al llarg d’aquesta tardor, després de l’exposició col·lectiva de l’Associació Cultural El Rebollit i la del dibuixant Joan Llorca, que encara es pot visitar al Museu Etnològic fins al pròxim diumenge 15 de novembre”. Des de l’Ajuntament d’Oliva, i en paraules del regidor, “apostem pels nous valors emergents en les arts, i per això els oferim la possibilitat d’exposar les seues obres als equipaments culturals de la ciutat, sense cap tipus de cost ni restricció per al tipus, format o temàtica triada”.