Salta al contingut

Premsa

Concert del Quintet de Metalls “Al Vent” al Teatre Olímpia d’Oliva

El Teatre Olímpia acull el pròxim divendres, 18 de desembre, a les 19.30 h, i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, l’estrena de la nova peça musical del Quintet de Metalls “Al Vent”. Es tracta d’una composició d’encàrrec, obra de l’oliver Joan Mont, que naix amb la voluntat d’enriquir el repertori de la formació.

“La Rosa dels Vents” és una composició atrevida, plena de força i amb una personalitat ben definida de principi a fi. Està dividida en quatre moviments, els quals fan referència als principals vents -tramuntana, llebeig, ponent i llevant- convertint-se, d’aquesta manera, en una ‘rosa dels vents’ musical que abraça diferents ritmes: del més lent fins al més festívol. A més a més, el Quintet interpretarà obres de Bach, Saint-Saëns, Gounod, Plog o Turner, entre altres.

Les entrades es poden adquirir, al preu de quatre euros, als punts de venda anticipada: Fotoprix, Music Custom i Escola de Música d’Oliva; mentre que en taquilla tindran un cost de cinc euros el mateix dia del concert. La recaptació anirà destinada a l’enregistrament de totes les obres originals del grup i l’edició del seu tercer disc, que veurà la llum en el 25 aniversari del seu naixement.

Trajectòria del QMAV

El QMAV és un grup versàtil amb un repertori que comprén sis segles de música, des de l’edat mitjana fins al segle XXI. En la seua dilatada trajectòria el quintet ha participat en festivals de música clàssica, cicles de joves intèrprets, audicions educatives, festivals de jazz, esdeveniments esportius i un llarg etcètera, als quals se sumen diversos treballs discogràfics com “3.650 dies” i “Vents de Festa?…”

Aquest grup musical no només es dedica a interpretar sinó que fomenta la creativitat artística amb un gran nombre d’arranjaments i composicions pròpies, destacant encàrrecs regulars a compositors valencians, fruit dels quals han eixit obres com “Tocatta, Chorale e ADBEC” del benisser Javier Santacreu, “Simfonieta QMAV” del nucier Ximo Cano, “Anemoi” de Lolo Garcia, i l’obra que estrenen divendres 18, de l’oliver Joan Mont: “La Rosa dels Vents”.

El QMAV està integrat pels músics Ferran Femenia i Marc Oltra (trompetes), Ferran Ferrando (trompa), Sergi Miñana (trombó) i Juanjo Martin (tuba).

QMAV-12-15