Salta al contingut

Premsa

Tot preparat a Oliva per rebre el pròxim dia 5 de gener a Ses Majestats els Reis d’Orient

Dissabte, dia 2 de gener, el Carter Reial recollirà en cavalcada les cartes de tots els xiquets

Més de 600 persones participaran el dimarts 5 de gener de 2016 en la tradicional Cavalcada de Reis d’Oliva. La comitiva eixirà a les 18.30 hores des de la Casa de la Festa i està previst que arribe a l’ajuntament a les 20 h, on tindrà lloc el tradicional parlament d’un dels reis, des del balcó per a tots els ciutadans d’Oliva.

Un recorregut en el qual es repartiran 500 quilos de caramels, uns 1.500 regalets per a tots els xiquets i que finalitzarà amb els reis, que aniran a cavall, per tal que els més menuts es puguen acostar a ses majestats sense perill.

El regidor de Festes, Pepe Salazar, s’ha mostrat especialment orgullós per la cavalcada que s’ha preparat “perquè hem aconseguit que la gran majoria d’associacions i col·lectius d’Oliva s’impliquen en la celebració; des de les tres parròquies (Santa Maria, Sant Roc i Sant Francesc) fins als Festers del carrer de Sant Vicent, l’Associació de Veïns del Pinet o els Moros i Cristians”.

La música també tindrà un paper protagonista en la cavalcada, amb la presència del Grup de Percussió La Bombonera, la Xaranga Aureba, la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda, la banda de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva o també, i per primera vegada, l’actuació dels tres grups de ball olivers (Grup Harthor, Mou-te i Art i Dansa). Tot això sense oblidar els animals, cavalls, bous, cabretes, carros i també carrosses.

Abans d’això, el dissabte dia 2 de gener, arribarà el Carter Reial. A ritme de percussió i  acompanyat pels seus patges, el Carter de Ses Majestats s’encarregarà de recollir les cartes de tots els xiquets d’Oliva perquè els Reis puguen conéixer els seus desitjos. El Carter Reial eixirà de la plaça de l’Ajuntament (cap a les 10.30 h), i anirà cap a la plaça Riuet dels Frares (a Sant Francesc, d’11 a 11.30 h), després cap al carrer de Sant Vicent (de 12 a 12.30 h aproximadament) i acabarà al parc de l’Estació (de 13 a 13.30 h).

Pepe Salazar ha volgut convidar a tots a participar d’aquests actes “perquè s’han organitzat amb molta il·lusió, ja que es tracta, possiblement, de la festa més important per als més menuts de casa, i no volem que cap família, ni cap xiquet, es quede sense vore a Melcior, Gaspar i Baltasar”.

CAVALCADA REIS b