Salta al contingut

Premsa

“Manual del Projecte Iceberg” al voltant de la Violència de Gènere

L’alcalde d’Oliva, David González, acompanyat de la regidora de Benestar Social, Paqui López, ha assistit este matí a l’acte de lliurament del “Manual del Projecte Iceberg” al voltant de la Violència de Gènere que s’ha realitzat al saló d’actes Jaume I de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), a càrrec del conseller de Governació i Justícia de la Generalitat Valenciana, Serafín Castellanos.

Una vegada finalitzat l’acte, l’alcalde d’Oliva i la regidora de Benestar Social, han dialogat amb el conseller al voltant dels darrers fets ocorreguts a Oliva en matèria de violència de gènere i li han transmés la necessitat que la Policia Local i els propis tècnics de l’ajuntament estiguen millor formats en este assumpte.

El manual ICEBERG és un projecte europeu que té com a finalitat essencial treure a la llum les situacions d’abús a què les dones víctimes de violència de gènere són sotmeses i que romanen ocultes. Amb això, es pretén protegir, recuperar plenament en la societat i potenciar la seua autonomia personal. Per aconseguir-ho, el projecte construeix un “Abraçada Comunitària” a través de la creació de coalicions locals perquè les dones se senten recolzades i abrigades per la ciutadania.

L’objectiu principal és desenvolupar un model transnacional preventiu per trencar el silenci del maltractament, tot desplegant mesures de suport social i protecció segons els interessos personals suprems de les víctimes.