Salta al contingut

Premsa

Al voltant de 300 agricultors assisteixen a la reunió convocada per la Regidoria d’Agricultura d’Oliva

Dimarts passat es va realitzar, al Centre Polivalent, una reunió informativa adreçada als agricultors d’Oliva, en la qual es van tractar temes tan importants com la seguretat en els camps de taronges, els robatoris al medi rural i les mesures que poden adoptar les administracions i els agricultors per millorar aquesta seguretat.

A la reunió van estar presents, el regidor d’Agricultura, Gabriel Oltra, el primer tinent d’alcalde d’Oliva, Blai Peiró, el tinent en cap de la Guàrdia Civil Oliva-Gandia, el tinent adjunt de la Guàrdia Civil de Gandia, el cap de la Guàrdia Civil de l’Equip ROCA, l’inspector de la Policia Local d’Oliva, Enrique Parra, com a col·laborador de la Regidoria d’Agricultura, així com regidors membres de les distintes corporacions d’Oliva, de Xeresa, de Tavernes i de Pego. Així mateix, van estar presents els membres del Consell Local Agrari d’Oliva, i la presidenta de la recentment creada Associació d’Agricultors d’Oliva, (AGRICOL), Angela Gilabert.

La reunió es va iniciar amb la presentació i explicació a càrrec dels membres de la Guàrdia Civil del Programa de Seguretat i la Prevenció de fets delictius en l’àmbit agrari. Es va donar a conèixer als agricultors d’Oliva la tasca i els mitjans que utilitza la Guàrdia Civil a la lluita contra els robatoris de cítrics i instal·lacions agràries, així com recomanacions de com han d’actuar els agricultors davant d’aquestes situacions.

Des de la Guàrdia Civil es va traslladar als agricultors la necessitat de posar en el seu coneixement els robatoris que es produeixen, la utilització del número de telèfon 062 davant de qualsevol anomalia en el camp, i la voluntat de col·laboració entre tots per eradicar els robatoris al camp.

Com a novetat en el tema de les denúncies, es va informar que a partir d’ara, qualsevol agricultor tindrà el suport del col·laborador de la Regidoria d’Agricultura, Enrique Parra, per tramitar les denúncies sobre robatoris al camp. Aquesta persona estarà a disposició dels agricultors a l’Ajuntament d’Oliva.

El regidor d’Agricultura, Gabriel Oltra, va explicar les mesures que s’estan estudiant, en col·laboració amb el Consell Local Agrari, sobre temes tan importants a nivell local, com ara les càmeres de seguretat en alguns punts del terme municipal; la realització de perforacions que donen suport als aljubs fitosanitaris que puguen utilitzar els agricultors en època de polvoritzar; i la forma de millorar i adequar els camins rurals com en la Senda dels Lladres.

A la pregunta per part d’algun agricultor assistent a l’acte sobre la futura pujada de l’IBI Rústic, des de l’equip de govern local es va explicar que la futura pujada, en cas d’aplicar per al 2017, es destinarà els diners íntegrament per millorar les instal·lacions agràries, els serveis de seguretat i camins rurals.

L’acte va finalitzar amb la presentació d’AGRICOL (Associació d’Agricultors d’Oliva) i d’UPCOLIVA (associació que està iniciant ara els tràmits per regularitzar-se).

Angela Gilabert, presidenta de la recentment creada associació d’agricultors d’Oliva (AGRICOL) va explicar als assistents els objectius i les finalitats l’Associació d’Agricultors d’Oliva, va informar que l’afiliació és gratuïta, i que s’han realitzat tots els tràmits legals per tal que l’associació siga un interlocutor seriós i vàlid davant l’ajuntament i la resta d’organismes oficials.