Salta al contingut

Premsa

Oliva celebra la IV Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes els dies 6 i 7 de febrer

A la fira, dedicada aquest any a la Prehistòria, hi haurà 16 expositors nacionals i internacionals.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Enric Escrivà, ha presentat aquest matí en roda de premsa la quarta edició de la Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes, que tindrà lloc al Centre Polivalent de la localitat els dies 6 i 7 de febrer amb entrada gratuïta.

La fira constarà de quatre parts diferenciades. En la primera d’elles, dedicada a l’activitat comercial, hi haurà instal·lats un total de 16 expositors nacionals i internacionals que oferiran tota mena de materials a col·leccionistes i aficionats.

Si bé l’anterior edició es va dedicar al període Juràssic, amb la reproducció d’un esquelet de Tiranosaure Rex com a principal reclam, aquest any la fira gira entorn de la Prehistòria. En aquest sentit, hi haurà l’exposició titulada L’evolució de l’ésser humà i les eines prehistòriques, que mostrarà fins a sis rèpliques paleoantropològiques dels cranis fòssils dels principals avantpassats de l’ésser humà, des de l’Ardipithecus (5.000.000 d’anys) fins a l’Homo Sapiens (100.000 anys), i més de trenta objectes de talla lítica i d’art prehistòric.

D’altra banda, el públic més jove tindrà ocasió de conéixer les formes de vida prehistòriques a partir de tres tallers pràctics: Foc, la llum en la foscor; L’art a la prehistòria. Instantànies del passat; i L’adorn a la prehistòria. Totes tres activitats posaran en relleu l’ús dels minerals en les societats del paleolític i neolític i la seua importància al llarg de la història. Hi haurà sessions simultànies en diferents horaris: dissabte d’11.00 a 13.00 h i de 17.30 a 19.30 h; i diumenge d’11.00 a 13.00 h.

Per últim, i a través de diverses projeccions, menuts i grans aprendran sobre les formes de vida i costums dels nostres avantpassats més remots. Documentals, pel·lícules d’animació i diferents peces audiovisuals instruiran sobre l’evolució humana i la vida.

El regidor de Cultura ha assenyalat que “amb aquesta nova convocatòria, Oliva torna a apostar per la divulgació de coneixements científics de manera divertida i didàctica. Amb la Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes despertem l’interés educatiu, fomentem el respecte al patrimoni arqueològic i, a més a més, oferim una suggerent proposta d’oci alternatiu, que l’any passat va rebre la visita de més de 8.000 persones”.

“Es tracta d’una mostra estratègicament situada entre dues grans fires professionals, la de València i la de Sant Vicent del Raspeig, i que ha aconseguit consolidar-se com un referent dintre del sector, per la quantitat i qualitat d’expositors i pels seus propis continguts”, ha afegit Escrivà tot convidant a la ciutadania d’Oliva i municipis veïns a participar d’una cita ineludible dintre de l’agenda cultural de la Safor.

La fira està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, amb la col·laboració de la Societat Valenciana de Mineralogia i la Diputació de València. L’horari serà de 10.00 a 14.00 h i de 16.30 a 21.00 h, i diumenge 7 de febrer, tancarà les seues portes a les 20.00 h.

C_IV FIRA DE MINERALS, FÒSSILS I GEMMES_CARTELL