Salta al contingut

Premsa

Medi Ambient retira els pins en mal estat del carrer d’Andrés Manjón

Els arbres es trobaven en la zona pròxima al CEIP La Carrasca i suposaven un perill per als edificis pròxims.

La regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, ha confirmat aquest matí la retirada d’una sèrie de pins ubicats en la zona del carrer d’Andrés Manjón junt al CEIP La Carrasca. La regidora considera que aquesta actuació és totalment necessària per les condicions en què es troben els pins “han crescut formant un angle recte, completament doblats i les branques i les copes s’inclinen sobre els terrats de les vivendes”.

Això es confirma amb un informe tècnic del departament de Medi Ambient, en el qual s’indica que, “en molt poc d’espai s’ha creat una gran massa forestal, fet que ha ocasionat que els pins es recolzen uns sobre els altres i com que no hi ha espai s’inclinen per buscar la llum, motiu pel qual estan inclinats, en alguns casos no han pogut desenvolupar-se i s’han secat”.

La regidora Rosana Miñana, encarregada de coordinar el Taller Centelles Oliva II, destaca que “des de fa dos anys els alumnes del taller estan realitzant tasques de desbrossament i neteja de pins de xicoteta grandària i un estudi detallat de la situació d’aquest enclavament natural. L’estudi apuntava a la necessitat de llevar alguns arbres que en alguns casos presentaven malformacions i en altres estaven secs, fet que suposava un alt risc d’incendi”.

El departament de Medi Ambient està elaborant, en aquestos moments, un pla d’actuació per tal de controlar la massa forestal urbana, un pla que requereix una vigilància intensa, ateses les poques pluges que han hagut els darrers anys, un pla per a definir les espècies més adequades al nostre terreny i a la nostra climatologia.

Els treballs que es porten a cap per netejar l’àrea de La Carrasca – Andrés Manjón han estat contractats a una empresa especialitzada. Imma Ibiza destaca que la complexitat i la magnitud dels treballs requereix una maquinària i personal especialitzat en la matèria.

20160212_095244