Salta al contingut

Premsa

Oliva acollirà dimecres una reunió interterritorial de la xarxa d’oficines AFIC

A la jornada assistirà el director general de Comerç de la Generalitat Valenciana, Sr. Natxo Costa

Oliva acollirà dimecres, per primera vegada, una jornada de la Xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial (les oficines AFIC), que servirà per a donar a conéixer, tant als ajuntaments com als comerciants, el Programa de Treball previst per als pròxims quatre anys.

A la jornada assistirà el director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, i el regidor de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar. Cal recordar que Oliva compta amb una oficina AFIC des de fa al voltant de 20 anys.

També estan convidats els responsables de Comerç, tant polítics com tècnics, de la zona Sud de València i Nord d’Alacant, així com els comerciants d’Oliva. La reunió interterritorial pretén potenciar també la col·laboració entre les diverses administracions de la Comunitat Valenciana per tal d’aconseguir un model de comerç equilibrat que done suport al comerç de proximitat i revitalitze el centre de les ciutats.
La jornada se celebrarà al Centre Polivalent d’Activitats Socioculturals d’Oliva i tindrà el següent ordre del dia:

10.45 h Benvinguda.

11.00 h Presentació a càrrec del Director General de Comerç i Consum, Natxo Costa Pina.

11.30 H Primera part de la Jornada, adreçada principalment als polítics i tècnics municipals responsables de l’àrea de Comerç. Es presentarà el Pla de Treball de la Xarxa AFIC 2016-2020 (plans de formació, programes d’accions conjuntes, coordinació en matèria de venda no sedentària, programa “Aules emprenedores a Mercats Municipals”, polítiques de qualitat al sector comercial, etc.)

12.30 h  Ordres d’ajudes en matèria de comerç 2016.

13.00 h  PATSECOVA (Pla d’Acció Territorial del Sector Comercial de la Comunitat Valenciana).

13.00 h  Actualització del marc normatiu en matèria de Comerç.

13.30-14.00 h Pausa-dinar

14.00 h Segona part de la Jornada, adreçada als comerciants. S’atendrà els comerciants en totes les preguntes i consultes que vulguen realitzar en matèria de Comerç.

Per al regidor de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, es tracta d’una magnífica oportunitat per poder conéixer de primera mà els projectes de l’administració autonòmica en matèria de Comerç per als pròxims quatre anys, així com la nova normativa i totes les possibilitats que ofereixen les diverses administracions per tal de potenciar el comerç local: “Tots els comerciants d’Oliva estan convidats a la Jornada, i és molt important la seua assistència per poder estar al dia en les iniciatives comercials més modernes, tant de formació com d’innovació comercial, que puguen reforçar encara més el nostre comerç de proximitat”.