Salta al contingut

Premsa

Oliva commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora

La Delegació de la Dona de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix la regidora Yolanda Pastor, ha organitzat una programació d’activitats per tal de commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, que es desenvoluparà del 4 a l’11 de març.

L’acte institucional està previst per al dimarts, 8 de març, a les 19.00 hores, en el qual des de l’Ajuntament d’Oliva es realitzarà una homenatge a totes les dones que han estat al front de l’Associació d’Ames de casa Tyrius de la ciutat. “En aquesta ocasió, la proposta d’aquesta regidora ha estat fer un homenatge a totes aquestes dones que han estat presidentes de les Ames de Casa i que han contribuït al reconeixement de la tasca de la dona en la nostra societat.” assenyalava la regidora de la Dona, Yolanda Pastor.

Les dones homenatjades són: Ana Fe Ronda Tormo (1976 fins 1980); Adelina Torres Orquín (1980 fins 1984); Mercedes Bertomeu Collado (1984 fins 1987); Isabel Cucart Peiró (1987 fins 1991); Vicenta Llidó Llavori (1991 fins 1995); Carmen Sendra Sendra (1995 fins 2013) i Amalia Navarro Mateo (2013 fins l’actualitat).

A l’acte assistiran la Directora General de Serveis Socials i Persones en situació de Dependència, Mercè Martínez Llopis, i la Presidenta Provincial de les Ames de Casa Tyrius, Vicenta Alcacer Navarro. L’homenatge finalitzarà amb la lectura de poemes a càrrec de la poetessa olivera, Àngels Gregori.

De forma complementària a l’acte institucional, s’ha previst altres activitats. Divendres, 4 de març, el servei de Biblioteques ha programat el contacontes “Ni rosa ni blau” interpretat per alumnes de l’Escola Municipal de Teatre, a les 17.30 hores a la Biblioteca Tamarit. A més a més hi haurà dos exposicions que es podran visitar al Centre Polivalent fins el 14 de març: “Sentiments en la Dona” de l’artista local Lidia Carrió i l’exposició itinerant “Mujeres avanza el mundo” de l’Institut de la Dona.

L’esport també té la seua importància en aquesta Setmana de la Dona ja que el diumenge, 6 de març, tindrà lloc al Pavelló d’Esports la 3a Masterclass de Dansa Oriental des de les 10.30 hores i fins les 13.30 hores amb un donatiu de 3 euros.

La programació finalitzarà dijous, 10 de març, amb la lectura col·lectiva de relats de dones a la Biblioteca de Tamarit, a les 18.00 hores, i amb el concert gratuït que oferirà la cantautora olivera Clara Andrés i el grup Júlia a través de la Regidoria de Cultura, el divendres, 11 de març, a partir de les 20.30 hores al Teatre Olímpia.

FULLET DARRERE

cartell 3a masterclass dia dona