Salta al contingut

Premsa

Presentació del projecte del parc públic de la platja a la zona del Club Nàutic

El passat dia 9 de març, en la reunió que té programada mensualment l’Agenda Local 21, es va presentar el projecte de reforma i conservació del Parc Públic zona Club Nàutic.

El tècnic municipal, Vicent Llopis, va fer una presentació didàctica i gràfica del projecte del Parc Públic subvencionat en un 80% per la Diputació de València i en un 20% per l’Ajuntament d’Oliva.

El projecte forma part del programa de subvencions anuals que té com a finalitat la rehabilitació ambiental d’espais degradats amb un potencial paisatgístic o d’interés per a usos recreatius que gestiona el Servei de Medi Ambient de la Diputació de València.

Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient, ha estat portant el seguiment del projecte juntament amb el tècnic d’Urbanisme Vicent Llopis i la tècnica de Medi Ambient, Carmen Santonja. Ibiza explica que la finalitat del projecte persegueix diferents objectius, la recuperació ambiental i integració en el medi natural, la creació d’una zona verda i esbarjo, la integració en la trama urbana, la creació d’una zona d’estacionament compatible amb els diferents usos, l’ús quotidià, una jardineria adaptada, resistent i autòctona, una zona de jocs, la conservació de la biodiversitat i la connexió amb diferents rutes. El projecte dissenyat, és la prolongació paisatgística de la ruta del Vall de les Fonts. El parc, es troba envoltat pel Vall de Burguera i pel Vall de les Fonts.

L’àrea d’actuació és de 3.020 m2, repartits entre diferents usos, com ara una zona recreativa, zona d’aparcament, informació ambiental i una zona dunar de 151 m2 on estarà representada tota la vegetació autòctona del cordó dunar.

El parc pretén ser de manteniment sostenible alhora que didàctic, amb una representació de la vegetació autòctona de ribera. El pressupost final és aproximadament de 60.000€,  el que suposa un preu per m2 de 20 €. Al document adjunt poden consultar el projecte gràfic: https://www.dropbox.com/s/kipkbgyj0r6xqwz/projecte%20parc%20p%C3%BAblic%20club%20n%C3%A0utic%20Oliva.pdf?dl=0 

Club-Nàutic-2-1024x524