Salta al contingut

Premsa

La Junta Gestora de les Falles d’Oliva lliura els llibrets fallers al Servei de Biblioteques

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la seua Agència de Promoció del Valencià, reparteix a les falles els cartells sobre el vocabulari de la pirotècnia editats per Diputació.

Representants de la Junta Gestora de les Falles d’Oliva, encapçalats pel seu portaveu, Vicent Pérez, han fet la donació dels llibrets fallers de totes les set comissions de la ciutat al Servei de Biblioteques. Al lliurament han assistit el regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Enric Escrivà; el regidor de Festes, Pepe Salazar; i l’arxiver municipal, Vicent Olaso.

Així, els llibrets fallers passen a formar part del Fons Bibliogràfic del Servei Municipal de Biblioteques, que inclou la secció de publicacions referides a l’àmbit fester del municipi. En paraules d’Escrivà, “el propòsit final és que els llibrets de les comissions falleres, com ara els d’altres manifestacions festives locals, siguen dipositats en el nostre fons a l’efecte que aquest esdevinga el més complet arxiu al voltant de les festes d’Oliva”.

Amb aquesta incorporació es pretén a més a més un suport explícit a la tasca desenvolupada per les falles d’Oliva. “Som conscients de la importància del llibret en l’àmbit faller, del seu paper com a mitjà de difusió cultural, vehicle d’expressió creativa i de comunicació en valencià. És per això que valorem l’edició dels llibrets posant-la a l’abast de tota la ciutadania per a la seua lectura i gaudi”, ha afegit Escrivà.

D’altra banda, l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Oliva que depén de la Regidoria de Cultura, ha presentat a la Junta Gestora de Falles els tres cartells sobre el lèxic pirotècnic que ha editat la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València: Artificis pirotècnics, Espectacles pirotècnics i Manifestacions festives. Els cartells, costejats per Diputació i a cost zero per a l’Ajuntament, seran distribuïts a les comissions falleres i, en una segona fase, arribaran als centres educatius.

Darrerament, l’Ajuntament d’Oliva assistirà aquest divendres dia 11 al lliurament dels premis de la Generalitat Valenciana a la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit faller. Els regidors de Cultura i de Festes acompanyaran així als representants de l’Associació Cultural Falla barri sant Francesc, que ha rebut el premi 21 d’entre les 118 falles participants de tota la Comunitat.