Salta al contingut

Premsa

Arriba a Oliva l’edició més internacional de la Poefesta

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, acompanyat de la poetessa i directora artística del certamen, Àngels Gregori, ha presentat aquest matí la XII edició del Festival de Poesia d’Oliva, Poefesta, que es desenvoluparà del 28 al 30 d’abril.

“Més internacional que mai, torna la Poefesta per a posar veu a la poesia d’arreu del món. Enguany, amb una programació ben completa, de gran qualitat, i per descomptat de participació gratuïta. Novament, el conjunt d’activitats programades són d’entrada lliure, sense taquilles. Tornem a apropar la poesia a tots els públics, a despertar entre la població l’interés per les lletres, i a demostrar que el gaudi intel·lectual no està renyit amb el gaudi públic”, assenyalava el regidor.

L’acte central del Festival de Poesia d’Oliva tindrà lloc al Teatre Olímpia, el divendres 29 d’abril, a les 20.00 hores, amb la presència de vuit grans poetes, nacionals i internacionals. “En aquesta ocasió ens acompanyaran Marta Petreu, Francesc Parcerisas, Josep Lluís Aguiló, Ivan Brull, M. Ana Diz, Ester Xargay, Cesk Freixas, Gràcia Jiménez, i comptarem amb l’actuació musical de Xavi Lloses i Àlex Pallí, junt amb Toni Cotolí”, ha explicat Gregori.

El Festival d’enguany es complementa amb una ‘prèvia’ dedicada al poeta oliver Francisco Brines, que presentarà la seua antologia poètica “Jardín nublado”, el dijous 28 d’abril al Conservatori de Música Josep Climent. Posteriorment, hi haurà una actuació musical a càrrec de l’alumnat del centre.

D’altra banda, l’endemà de la Poefesta, dissabte 30 a les 12.00 hores, la Llibreria Pàgina 3 acollirà la presentació de l’obra “Jacint Verdaguer. Una biografia” de Narcís Garoler i Marta Pessarrodona. Tot un ‘vermut poètic’ acompanyat de productes típics de la Plana de Vic.

La XII Poefesta tindrà punt final dissabte 30 a les 19.00 hores amb la seua versió infantil: la Poefesteta amb Candela & Los Supremos, al Teatre Olímpia. “Un espectacle que no es pot perdre cap xiquet de qualsevol edat”, ha matissat la poetessa. A més a més, l’empresa Dulcesol s’encarregarà de posar el berenar al teatre per als xiquets i xiquetes assistents.

Des de la Regidoria de Cultura i Música s’ha convidat a tot el poble, a la comarca de la Safor, i a les comarques veïnes, “a que ens acompanyen en un dels actes més importants del calendari cultural d’Oliva. Tot un referent que, de ben segur, continuarà comptant amb l’excel·lent resposta de públic que ha tingut els darrers anys. Seguim i seguirem apostant, sense cap dubte, per aquesta gran festa de la paraula, a la qual desitgem una llarga trajectòria, amb Àngels Gregori al seu capdavant”, finalitzava el regidor.

Més informació, programació detallada i cartell de poetes participants a poefesta.com i facebook.com/Poefesta

C_XII POEFESTA cartell poefesta programació poefesta 1 programació poefesta 2