Salta al contingut

Premsa

La Conselleria inicia controls periòdics de la qualitat de l’aire en l’entorn de la N-332 al seu pas per Oliva

El Servei Tècnic de Lluita Contra el Canvi Climàtic i Prevenció i Control de la Contaminació de la Generalitat Valenciana ha comunicat a l’Ajuntament d’Oliva l’inici d’una sèrie de controls periòdics de la qualitat de l’aire, en l’entorn de la carretera N-332 al seu pas pel casc urbà de la ciutat.

El primer control tindrà lloc el proper 30 de maig. Eixe dia, una Unitat Mòbil de Control de la Contaminació Atmosfèrica estarà ubicat en la Plaça Joan Babtista Escrivá, junt al Mercat Municipal, per realitzar les mesures. Es tracta d’un vehicle de càrrega tipus furgó, en el que s’ha adaptat el compartiment de càrrega per a albergar en el seu interior l’instrumental necessari per a determinar els principals contaminants atmosfèrics. Disposa també d’una torre de metereologia que permet conéixer les variables metereològiques que caracteritzen els valors de contaminació detectats, així com els equips auxiliars necessaris per a garantir el funcionament correcte dels analitzadors instal.lacions.

En el passat Ple del més de març, a proposta de l’alcaldia, tots els grups polítics municipals aprovaren una moció per demanar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural la instal.lació d’una estació de mesura de la qualitat de l’aire en l’entorn de la N-332, i que esta fóra inclosa en la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica, atès que Oliva, és el nucli urbà més gran de la Comunitat Valenciana que està travessat per una carretera nacional. Problemàtica que pateix junt als municipis veïns de Palmera, L’Alqueria de la Comtessa i Bellreguard.

Mentre la Conselleria estudia la sol·licitud de l’Ajuntament d’Oliva, ha adoptat esta mesura urgent per començar a prendre dades de manera immediata, amb les quals l’Ajuntament d’Oliva podrà demostrar al Ministeri de Foment, encara més, de manera científica, el greu perjudici que pateixen les persones dels quatre municipis del sud de la Safor, amb la finalitat que la solució al pas de la carretera siga una prioritat.