Salta al contingut

Premsa

Oliva celebrarà aquest diumenge la processó del Corpus Christi amb un total de 8 balls tradicionals, dos més que l’any passat

El Corpus està organitzat per les tres parròquies, amb la col·laboració del grup d’Adoració Nocturna, el Grup de danses Raval i Vila, els dolçainers de la Colla Sarabanda i la Regidoria de Festes

Tot a punt perquè Oliva celebre diumenge la seua tradicional processó del Corpus Christi, enguany amb dos balls més que l’any passat. La processó està organitzada per les tres parròquies d’Oliva, Santa Maria, Sant Roc i Sant Francesc, amb la col·laboració del Grup d’Adoració Nocturna, el Grup de Danses Raval i Vila, els dolçainers de la Colla Sarabanda i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva.

En total hi haurà huit balls tradicionals del Corpus: els Cabuts, les “Panderetes” o Arets de Castelló, els Palotets, els Cavallets, la Magrana, les Vetes de Sueca, les Zíngares i la Moma. A més tornaran a estar presents els Cirialots, els savis ancians que guarden la Custòdia.

Segons ha explicat la presidenta del grup de danses oliver, Mavi Pérez, “enguany participen els xiquets de les escoles Hort de Palau, La Carrasca i Desemparats, però també ballaran alguns pares i mares, a més de nosaltres. Estem molt contents perquè hem aconseguit que els grups siguen ben nombrosos, i per tant tindrem una processó ben bonica. També donem les gràcies al regidor de Festes per tot el suport que ens ha donat.”

Per la seua part, el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, s’ha mostrat ben satisfet amb la processó organitzada: “És un moment molt important tant per als xiquets com per als pares i volíem estar a l’altura. Ja han passat els nervis de les comunions i és moment de disfrutar d’una processó respectuosa però també festívola. Per això volem que tot el món assistisca, per tal de compartir l’alegria d’aquestes famílies que engany han viscut un esdeveniment tan important”.

Està previst que els balls del Corpus inicien la processó des de Santa Maria al voltant de les 18.45 h. L’eixida de la processó amb els xiquets de comunió serà a les 19.30 h. Pel que fa al recorregut, la processó passarà pels carrers de l’Església, plaça d’Alonso, carrer de l’Abadia, plaça de Sant Roc, carrer de Sant Jordi, de Sant Miquel, de Sant Rafel, del Natzaré, del Niño, d’Álvaro Marzal, de Sant Ignasi de Loyola, la carretera de Pego, i la Raconada Ermites fins a arribar a la parròquia de Sant Francesc, on finalitzarà.

Fotos: José Tomé

Corpus-Foto; José Tomé 1 Corpus-Foto; José Tomé 2

 

 

 

 

 

 

Fotos: http://sarabandaoliva.blogspot.com

CORPUS OLIVA-2 CORPUS OLIVA-3