Salta al contingut

Premsa

La Conselleria inicia hui controls periòdics de la qualitat de l’aire en l’entorn de la N-332 al seu pas per Oliva

L’alcalde d’Oliva, David González, i la regidora de Salut Pública i Medi Ambient, Imma Ibiza, han visitat aquest matí el punt de control de la qualitat de l’aire en  l’entorn de la carretera N-332 al seu pas pel casc urbà que s’ha instal·lat per part del Servei Tècnic de Lluita Contra el Canvi Climàtic i Prevenció de la Contaminació de la Generalitat Valenciana. Aquest punt ha començat a funcionar en la jornada de hui dilluns, 30 de maig.

L’alcalde d’Oliva ha agraït la diligència i rapidesa que ha mostrat la conselleria en aquest assumpte “especialment al Director General de la Lluita Contra el Canvi Climàtic i Prevenció de la Contaminació, Joan Piquer”.

Aquestos controls de l’aire tindran una durada de tres mesos i des de l’Ajuntament d’Oliva es publicaran a la seua pàgina web, de forma mensual, els resultats que facilitaran els tècnics de la Conselleria.

Les mesures es realitzen a través d’una Unitat Mòbil de Control de la Contaminació Atmosfèrica ubicada en la Plaça Joan Baptista Escrivá, al costat del Mercat Municipal. Es tracta d’un vehicle de càrrega tipus furgó, en el qual s’ha adaptat el compartiment de càrrega per a albergar en el seu interior l’instrumental necessari per a determinar els principals contaminants atmosfèrics. Disposa també d’una torre de meteorologia que permet conéixer les variables meteorològiques que caracteritzen els valors de contaminació detectats, així com els equips auxiliars necessaris per a garantir el funcionament correcte dels analitzadors.

En el passat Ple del més de març, a proposta de l’Alcaldia, tots els grups polítics municipals aprovaren una moció per demanar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural la instal·lació d’una estació de mesura de la qualitat de l’aire en l’entorn de la N-332, i que s’incloguera l’estació en la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica, atès que Oliva és el nucli urbà més gran de la Comunitat Valenciana que està travessat per una carretera nacional. Problemàtica que pateixen també els municipis veïns de l’Alqueria de la Comtessa, Palmera i Bellreguard.

Mentre la Conselleria estudia la sol·licitud de l’Ajuntament d’Oliva, ha adoptat esta mesura urgent per començar a prendre dades de manera immediata, amb les quals l’Ajuntament d’Oliva podrà demostrar al Ministeri de Foment, encara més, de manera científica, el greu perjudici que pateixen les persones dels quatre municipis del sud de la Safor, amb la finalitat que la solució al pas de la carretera siga una prioritat.

P1270748 P1270752