Salta al contingut

Premsa

Presentacions de llibres este cap de setmana a les Biblioteques d’Oliva

El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ha preparat per aquest cap de setmana les dos últimes presentacions de llibres abans del començament de l’estiu, una d’elles per a públic adult i l’altra per al públic infantil.

El divendres 10 de juny, a les 20.15 hores, a la Biblioteca de l’Envic, es presenta el darrer llibre de poemes de Maria Josep Escrivà, que porta per títol “Serena Barca”. El presentarà el poeta d’Oliva Joan Navarro, i Maria Àngels Faus acompanyarà musicalment, amb la seua flauta travessera, la lectura de poemes.

“Serena barca” és el cinqué llibre de Maria Josep Escrivà, i ha estat publicat per Edicions del Buc, una editorial jove que ja ha tret a la llum obres d’autors com Begonya Mezquita, Carles Camps Mundó, Màrius Sampere o Teresa Pascual.

“Serena Barca” arriba després d’un llarg silenci poètic que ha durat set anys i que es trenca amb aquest nou llibre que és, en paraules de Manuel Forcano, “com una florida, com un ram que et porta algú a casa per sorpresa”.

Maria Josep Escrivà va debutar el 1993 amb “Remor alè”, amb què va guanyar el premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó. Després, va publicar “A les palpentes del vidre” el 1998 i, el 2002, “Tots els noms de la pena”. L’any 2007, “Flors a casa” va merèixer els Jocs Florals de Barcelona i el reconeixement de “Poeta de la Ciutat”.

D’altra banda, molt prompte arribarà a totes les escoles d’Oliva el Tio de la Porra, per a anunciar la Fira i Festes 2016. Però abans, per a xiquets i xiquetes de totes les edats que vulguen saber més d’aquest peculiar personatge, el dissabte, 11 de juny, a les 12.00 hores, la Biblioteca Tamarit acollirà la divertida presentació del llibre “El Tio de la Porra” de Juli Capilla, que anirà acompanyada de contacontes i d’un taller de màscares. El llibre ha estat publicat per Lletra Impresa, una nova editorial valenciana que, en les seues pròpies paraules, “aspira a proveir els lectors de totes les edats, perquè es formen i s’entretinguen alhora”, i que reivindica l’edició tradicional en paper, la faena ben feta que implica a escriptors, il·lustradors i públic, “perquè el llibre, com a objecte que es pot tocar, olorar, sentir… és insubstituïble”.

Finalment, el dijous, 16 de juny, a les 19.00 hores, a la Biblioteca Tamarit, tindrà lloc la darrera sessió del Grup de Lectura, amb una lectura col·lectiva de “Relats… saborosos”, textos de procedència diversa al voltant dels plaers de la gastronomia, amb autors tan importants com Leonardo Da Vinci, Manuel Vicent, Isabel Allende o Josep Pla.

Per a més endavant, també hi ha prevista la II edició del Repte Lector i un concurs de ‘booktrailers’ per als més joves, activitats de les quals el Servei de Biblioteques informarà puntualment.
 
serena-barca-oliva

 

 

 

 

 

 

Tio Porra Tamarit (11-06-2016)

 

 

 

 

 

B_SABOROSOS X