Salta al contingut

Premsa

Programa d’atenció de necessitats alimentàries a menors en període estival a Oliva (Menjador Solidari)

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha posat en funcionament, per quart any consecutiu, el programa de Menjador Solidari en període estival, dirigit a menors escolaritzats en educació infantil i primària de la ciutat. En esta quarta edició participen un total de 42 xiquets/es d’edats compreses entre els tres i setze anys.

El programa té com a finalitat cobrir les necessitats alimentàries dels menors en situació de risc social durant el període de vacances escolars, prestant un servei de menjador solidari. Com en anteriors edicions, els xiquets participants també s’emportaran el berenar a casa.

El Menjador Solidari a Oliva es va iniciar el dia 1 de juliol; es realitza de dilluns a divendres fins al 31 d’agost, de 13.00 h a 15.00 h en el CEIP HORT DE PALAU.

El regidor Àlex Salort agraeix la col·laboració desinteressada de les associacions i entitats, ja que sense el seu recolzament no seria possible portar-lo endavant: Càritas Interparroquial, Creu Roja, Ames de Casa Tyrius,  AFISA, El Romani, Aripando, AFEI, El Bastidor i voluntariat independent a les associacions que  participaran activament en l’organització i l’atenció dels xiquets/es d’este programa solidari.

“És molt important que es forme cohesió social a través del treball voluntari i de la col·laboració de les associacions. A causa de les fortes retallades socials i a les inclemències de la crisi que assoleix a les persones més desfavorides és necessari la solidaritat de tots per a fer front i evitar que cap xiquet en especial sofrisca cap problema de malnutrición” comenta el Regidor de Benestar Social.

El projecte està sufragat al 100% amb una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives pel que fa als mesos de juliol i agost, mentre que en els períodes que no s’inclouen en la subvenció de conselleria l’Ajuntament d’Oliva ha facilitat carmanyoles amb menjar per emportar a casa, tot assumint el 100% de les despeses per part del consistori.