Salta al contingut

Premsa

L’agenda Oliva Comtal de tardor aposta pel teatre i la cultura valenciana

L’oferta destaca per la seua qualitat, amb activitats per a tota la família i a preus assequibles

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, Enric Escrivà, ha presentat hui l’agenda Oliva Comtal de tardor que recull tota la programació cultural de la ciutat per als mesos d’octubre a desembre del 2016.

Es tracta de la tercera edició de l’agenda, i es manté fidel a l’esperit amb què va nàixer: creativa, dinàmica i integradora. Un full cultural atractiu i en format de butxaca que esdevé un espai de trobada entre propostes d’èxit contrastat i iniciatives artístiques promogudes per entitats locals. La il·lustració de portada, que fusiona l’estació de l’any amb els trets i esdeveniments més singulars de la programació, és obra de la dissenyadora olivera Helena Mañó.

Una trentena llarga de propostes

Entre les més de 30 propostes hi ha teatre, música, poesia, tradicions, animació lectora i un llarg etcètera, organitzades tant pels Serveis Culturals i de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva com per les entitats culturals de la ciutat, amb el propòsit de definir un programa ampli per a totes les edats i gustos. “Hem procurat que fins a finals d’any hi haja activitats per a tots els públics”, assenyalava el regidor de l’àrea.

Una de les principals característiques de la programació és la seua aposta ferma pel teatre valencià i en valencià. En l’apartat d’arts escèniques, i en paral·lel a la continuació de l’Escola Municipal de Teatre, hi haurà fins a sis propostes de teatre professional que es complementaran amb un total de set produccions amateurs. Del 30 de setembre al 21 d’octubre, torna el cicle de teatre infantil i ho fa estrenant nom: ‘Rebombori’. La Carreta Teatre, L’Horta Teatre, Maduixa Teatre i la Cia. Teatre Animal pujaran a l’escenari del Teatre Olímpia amb una atractiva oferta escènica per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys. Continuarà la programació escènica l’humorista Eugeni Alemany amb l’espectacle còmic “En persona guanye”, que s’ha programat des d’ASAEM la Safor amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. En l’apartat local, Oliva recupera el Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, en la seua XVII edició. Un certamen emblemàtic que es reprén amb intenció d’impulsar la creació teatral en l’àmbit faller. Les actrius Lola Moltó i Victòria Salvador posaran el colofó al concurs amb la representació de l’espectacle “Si jo fóra rica”.

Com a novetat per a aquesta tardor, es posarà èmfasi en la cultura valenciana. Oliva festejarà el 9 d’octubre amb un programa d’activitats lúdiques i populars que combinarà música, danses, cercaviles, concerts, lectures poètiques i jocs infantils. Hi haurà la Fira de Música Tradicional, la IV Festa Estellés amb l’actuació de VerdCel, i la vespra del Dia dels Valencians amb el concert del grup Tardor, entre altres propostes que ocuparan festivament el passeig de Jaume I, i diferents espais de la ciutat.

En l’apartat d’animació lectora hi haurà presentacions de llibres: “Vida del gran duque de Alba”, de l’erudit oliver Gregori Maians, i “Capvespre”, de Josep Bertomeu Moll. També una trobada amb l’autor Víctor Labrado per a parlar del seu llibre “No mataràs”, la celebració del Dia Internacional de la Biblioteca, la “Nit de por” amb l’alumnat de l’Escola Municipal de Teatre, un taller de manualitats, i fins a tres sessions de contes i narració oral per a públic infantil i adolescent impartides per les narradores Ana Canet i Almudena Francés.

Completen la programació el taller de poesia satírica i de llibrets de falla impartit per la Federació de Lletres Falleres, les projeccions d’òpera i ballet, tant en directe com en diferit, al Teatre Olímpia, i les activitats organitzades per diferents associacions locals: Centelles Riusech, Artístico-Musical, Coral Santa Cecília, germandats El Cautivo i Ecce Homo, Festers del Crist o Col·lectiu Pinzellades.

L’agenda es pot consultar en format digital i es podrà recollir als equipaments municipals i comerços associats a ACCO a partir del pròxim divendres, 30 de setembre.