Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva i la JLF signen el conveni de col·laboració per a 2016

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, i el president de la Junta Local Fallera, Vicente Pérez, han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre el consistori i la coordinadora fallera per a l’exercici 2016.

El conveni estableix que l’Ajuntament, mitjançant la regidoria de Festes, col·laborarà amb la JLF amb 17.700 euros, per tal de promoure els actes que organitze l’entitat que tinguen especial significació participativa i social.

Aquests actes són les Presentacions de les diverses Falles, la Crida Fallera, les Albades, la Cavalcada del Ninot, la Nit del Faller, les Mascletades, l’Ofrena de Flors, la Missa en honor a Sant Josep, les subvencions a les falles i la Plantà dels monuments fallers.

Per la seua part, la Junta Local Fallera es compromet a realitzar totes les publicacions, tant en paper com digitals, i també els diversos actes públics relacionats amb la festa en valencià. O, en cas d’incloure versions en altres llengües, assegurar-se que el valencià ocupe una posició de preferència.

A més, la Junta Local Fallera ha de justificar totes les despeses de les activitats subvencionades, així com informar d’altres ajudes, ingressos o recursos que financen aquestes activitats. I també complir amb les obligacions tributàries i de la Seguretat Social que li corresponguen.

Hem de recordar que les falles, la festa valenciana per excel·lència, se celebra a Oliva de forma continuada des de 1981, incrementant cada any tant el nombre de participants com de monuments plantats. Una tradició promoguda per les diverses comissions falleres i per la Junta Local Fallera que les coordina.