Salta al contingut

Premsa

‘Nit de por’ a la Biblioteca Tamarit

L’Escola Municipal de Teatre contarà relats de por en la nit de les ànimes

Dintre del seu cicle d’animació lectora, el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ha programat una activitat molt particular per a dilluns, 31 d’octubre, amb la intenció de recuperar les tradicions més nostres.

La vespra de Tots Sants se celebra Halloween, una tradició d’origen cèltic que els irlandesos van exportar als Estats Units. Segons la llegenda, que també té arrels a Astúries i Galícia, es tracta del dia que els esperits tornen al món dels vius. No obstant això, a terres valencianes hi havia el costum de celebrar la nit de les ànimes, o la festa dels morts, que és la primera part de la festa de Tots Sants que acaba el 2 de novembre amb el Dia de Difunts.

Antigament, per Tots Sants, les cases s’omplien de gots amb oli i s’encenien uns ciris de color roig que representaven els familiars morts, i es mantenien fins al Dia de Difunts, per a enllumenar les ànimes perdudes, que tornarien a casa per a protegir les seues famílies. A més a més de parar taula i deixar un lloc buit per als familiars difunts, existia la tradició de contar històries de por als més menuts.

En aquesta ocasió, l’Escola Municipal de Teatre i el personal de la biblioteca seran qui s’encarreguen de contar els relats als assistents en aquesta ‘Nit de por’, on potser apareguen alguns dels inquilins que van habitar fa molts anys les antigues cases de Tamarit.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Enric Escrivà, ha assenyalat que els Serveis Culturals i de Biblioteques segueixen amb l’aposta ferma i decidida d’obrir l’Escola a públics i espais diversos i és en aquest marc que hi ha prevista la participació del seu alumnat en la ‘Nit de por’.

La sessió començarà, puntualment, a les 21.00 h, amb el toc de les campanes de l’església de Santa Maria, i es prega arribar 15 minuts abans de l’hora prevista. Les places són limitades i cal inscripció prèvia en una activitat recomanada per a xiquets i xiquetes de 10 a 14 anys.
 
b_nit-de-por-x