Salta al contingut

Premsa

Es lliuren els premis del XVII Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’

La Junta Local Fallera i la Regidoria de Cultura fan balanç positiu d’aquesta XVII edició, que tindrà punt final demà divendres amb la representació de “Si jo fóra rica”, espectacle fora de concurs, interpretat per Lola Moltó i Victòria Salvador.

Demà divendres, 11 de novembre, tindrà lloc la clausura del XVII Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, que organitza la Junta Local Fallera d’Oliva en estreta col·laboració amb els Serveis Culturals de l’ajuntament.

A les 22.00 h, les actrius Lola Moltó i Victòria Salvador posaran el colofó al certamen amb la representació de l’espectacle “Si jo fóra rica”. L’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament. A continuació, l’acte de lliurament de premis donarà a conéixer els vencedors de la present edició. Com a principal novetat, la comissió guanyadora accedirà automàticament al cartell de companyies participants en el IV Certamen de Teatre ‘Vila d’Oliva’, a celebrar en maig del 2017.

Els trofeus han estat realitzats per la Fundació Espurna sota la coordinació de l’escultor oliver Francesc Salort. El resultat esdevé un clar homenatge a la figura de Salvador Soler, a partir de la signatura abreviada que feia servir l’autor en els seus textos: ‘3S’.

c_trofeu-3s-x

c_lliurament-premis-3s-x

 

 

 

 

 

 

 

Valoració positiva des de Junta Local i ajuntament

“Des del dissabte, 22 d’octubre, i fins al 4 de novembre, el Teatre Olímpia s’ha omplit de cultura feta per falleres i fallers. Tot plegat, s’ha demostrat que era possible i necessari reprendre el ‘Salvador Soler i Soler’ com a eix vertebrador de la cultura en l’àmbit faller. Volem que torne a ser referent comarcal i un concurs imprescindible per a entendre la tardor a Oliva. Per això, apostem per ell en el marc d’una programació cultural estable i diversa, i dintre de la nostra aposta pel teatre valencià i en valencià.”

Des de Junta Local Fallera, Rosanna Torres ha fet una valoració molt positiva de la XVII edició del certamen, destacant la implicació de la Regidoria de Cultura, “que ha sigut essencial per a fer possible la recuperació del concurs”. Torres ha manifestat que la participació del públic ha estat notable, la qual cosa encoratja a la nova executiva fallera a continuar treballant per la consolidació del ‘Salvador Soler i Soler’.

Escrivà ha afirmat que la convocatòria de la XVII edició ha sigut possible gràcies a l’organització de la Junta Local Fallera, i ha elogiat la implicació de les comissions falleres participants, a les quals ha encoratjat a continuar demostrant el seu talent en edicions vinents.

Guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció

El trofeu destinat a premiar la millor tasca de direcció s’atorgarà amb la denominació Guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció. Pepe Colom va esdevindre una figura clau en la continuïtat del teatre aficionat a Oliva al llarg del segle XX. Històric component de l’Agrupación Artístico Olivense, va col·laborar amb diferents institucions oliveres i va formar part dels seus quadres escènics. Amb posterioritat, va jugar un paper essencial en la consolidació del Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, principalment, arran de la seua tasca com a director del grup de teatre de la Falla Barri Sant Francesc, que va dirigir entre el 1983 i el 2001. La Junta Local Fallera i l’ajuntament “hem estimat oportú reconéixer l’encomiable dedicació de Colom a mantenir l’afició per fer teatre a Oliva, quasi equiparable a la del mateix Salvador Soler.”