Salta al contingut

Premsa

La directora general d’Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat, Ana Maria Àvila, rep una representació de l’Associació de Fibromiàlgia AFISA

L’Associació de Fibromiàlgia d’Oliva, una representació de l’Associació d’Alzira i la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva, Imma Ibiza, es van reunir ahir en la Conselleria de Sanitat, amb la directora general, la Sra. Àvila.

La presidenta de la comarca de la Safor d’AFISA, Luisa Árias, basant-se en una experiència pionera i amb resultats positius, de Sant Vicent del Raspeig, va exposar a la directora, la necessitat de crear una Unitat de Referència necessària per a la diagnosi diferencial i grau d’afectació dels malats, composta per: un coordinador (metge de família), una infermera, un terapeuta, una psicòloga i una administrativa.

Cal tindre en compte que els malats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica passen molt de temps itinerants entre diferents especialistes abans de ser diagnosticats. Per aquest motiu, l’atenció integrada i la diagnosi precoç és de vital importància.

Per altra banda el Pla de Salut de la Comunitat Valenciana (2016-2020), recentment aprovat, ja preveu les línies estratègiques principals a partir de les quals es deriven una sèrie d’objectius generals i accions concretes. És a dir, el nou Pla de Salut, ja preveu un protocol d’actuació per atendre estos malalts. Un protocol que posa èmfasi en la coordinació integrada i la diagnosi precoç i que recau en els metges de família dels diferents centres de salut, segons ens ha informat la Sra. Ana Maria Àvila, psicòloga de professió i per tant molt sensibilitzada i coneixedora de la situació d’este col·lectiu.

A més en la reunió va estar present una tècnica del Departament d’Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat, que va informar de les diferents subvencions i de com acollir-se als diferents programes específics.

Per part de l’ajuntament, la regidora s’ha compromés a ajudar en la gestió per sol·licitar les possibles subvencions, a coordinar reunions entre el Centre de Salut d’Oliva i l’associació per tal de fer un seguiment del compliment dels protocols, a coordinar reunions entre conselleria i l’associació i a acollir-se als programes que s’ofereixen.