Salta al contingut

Premsa

Oliva millorarà l’equipament de les seues platges amb un conveni amb el Patronat Provincial de Turisme

Les actuacions s’inclouen en el Pla d’Infraestructures Turístiques 2016, desenvolupat en coordinació amb l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), en el marc del Decret de Coordinació Turística del Consell. L’objectiu principal d’aquesta col·laboració entre institucions és aconseguir millors serveis per potenciar el valor turístic de les comarques valencianes. Per a dur endavant els projectes presentats per les diferents destinacions turístiques s’han destinat 1,5 milions d’euros.

La regidora de Turisme, Mireia Morera, ha informat aquest matí de la signatura d’un conveni amb Patronat Provincial de Turisme, per valor de 64.997,55 euros per a dur endavant un projecte presentat pel Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, per a la millora de l’equipament per a l’accessibilitat de les platges del municipi. L’acte on es van donar a conéixer aquestos convenis es va celebrar el passat dimarts al Centre Cultural de la Beneficència, i va comtar amb l’assistència de l’alcalde d’Oliva, David González, i de la resta dels alcaldes i alcaldesses dels municipis subscriptors, així com de diputats provincials.

En concret, les actuacions que s’inclouen en aquest projecte són la renovació de l’equipament de les platges accessibles actuals i l’augment d’equipament per a l’accessibilitat a la resta de platges.

“L’equipament higiènic i sanitari existent en l’actualitat està format per cabines adaptades, de plàstic, blanques, que es troben molt deteriorades pel seu ús i és convenient procedir a la seua renovació amb la finalitat de millorar el servei i la imatge de les platges d’Oliva. Gràcies a aquesta col·laboració amb la diputació provincial i el seu suport econòmic, la pròxima temporada 2017, els usuaris de les platges podran gaudir de noves cabines de lavabo (wc) químic adaptat, de dutxa adaptada i de vestidor adaptat a les platges accessibles de Terranova-Burguera, de Pau-Pi (Plaça d’Europa) i de l’Aigua Morta i, a més, de noves dotacions de serveis higiènics en les platges que actualment no disposen d’aquest servei, on s’instal·laràn, en cadascuna d’elles, dos cabines de lavabo químic, sent una d’elles adaptada.” Explicava la regidora Mireia Morera.

Projectes que emanen del territori

Aquest conveni signat per l’Ajuntament d’Oliva forma part d’una sèrie d’acords subscrits pel Patronat de Turisme de València, de la diputació, amb 21 ajuntaments i l’AVT, per a emprendre nous projectes estratègics que emanen del mateix territori, ja que responen a demandes locals en aquest àmbit, en benefici de la competitivitat turística.

Entre les actuacions subvencionades, a banda de la d’Oliva, s’inclouen des de les millores en el Castell de Xàtiva a la restauració i adaptabilitat de les infraestructures en la platja a Gandia, el reforç del cicloturisme a Quart, la rehabilitació de l’alberg de Teresa de Cofrents i la intervenció en el Museu de la Seda de Moncada.

Els projectes potencien la promoció, restauració i posada en valor de recursos locals i estan coordinats per professionals del sector.