Salta al contingut

Premsa

La Regidoria de Festes organitza un any més la Cavalcada del Carter Reial del 24 de desembre

La comitiva eixirà de l’Ajuntament i tindrà parades en el passeig de Gregori Maians, el parc de l’Estació i el carrer de Sant Vicent

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, i el coordinador de les Cavalcades del Carter Reial i Reis d’Oliva d’enguany, Sergio Bañuls, han presentat aquest matí la Cavalcada del Carter Reial que tindrà lloc el pròxim 24 de desembre.

Segons ha explicat Pepe Salazar, la cavalcada serà aquest Nadal més gran que l’any passat i també canviarà lleugerament el seu recorregut.

Enguany s’ha potenciat molt la Cavalcada del Carter Reial, ja que comptarà amb la participació d’unes 70 persones de diverses associacions i entitats com ara la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda i la Germandat de Jesús de Natzaré.

La Cavalcada eixirà des de la plaça de l’Ajuntament i tindrà tres parades en diferents barriades de la ciutat: al passeig de Gregori Maians (Biblioteca de l’Envic) arribarà a les 10.30 h, al parc de l’Estació a les 11.30 h, i per últim al Carrer de Sant Vicent, on està previst que arribe a les 12.30 h.

Segons ha explicat el regidor de Festes, Pepe Salazar, “estem intentant que la Cavalcada del Carter Reial siga cada any més important, ja que és el prolegomen de la gran Cavalcada dels Reis Mags del 5 de gener”.

Per la seua banda, el coordinador de les dues cavalcades, Sergio Bañuls, ha destacat que les cavalcades d’Oliva seran aquest Nadal més grans: “tant en la del Carter Reial com en la Cavalcada de Reis participaran enguany més associacions i persones, i totes d’Oliva. Fins i tot els cavalls i la resta d’animals que es podran vore són del nostre poble”.

Es tracta d’una de les moltes activitats organitzades pel departament de Festes i també pel de Comerç que dirigeix Pepe Salazar, per aquestes festes. Tot seguit fem una repassada de tots els actes organitzats per l’ajuntament o que compten amb la col·laboració municipal:

 

10 I 11 DE DESEMBRE DE 2016

Mercat temàtic de Nadal, organitzat per les regidories de Comerç i Festes de l’Ajuntament d’Oliva al passeig.

 

18 DE DESEMBRE DE 2016

Mercat de Nadal d’ACCO, organitzat per ACCO amb la col·laboració de la regidoria de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament d’Oliva al Centre Polivalent d’Activitats Socioculturals (pel mal oratge).

Amb un marcat caràcter festiu i nadalenc, no només comercial, ja que la regidoria de Comerç va organitzar tot un seguit d’activitats d’animació infantil i tallers per als més menuts per tal de complementar la jornada.

 

24 DE DESEMBRE DE 2016

-10 h Cavalcada del Carter Reial, organitzat per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva.

Eixida des de la plaça de l’Ajuntament. Parades al passeig de Gregori Maians (Biblioteca de l’Envic) a les 10.30 h, al parc de l’Estació a les 11.30 h i al Carrer de Sant Vicent a les 12.30 h.

Enguany s’ha potenciat molt la Cavalcada del Carter Reial, ja que comptarà amb la participació d’unes 70 persones de diverses associacions i entitats com ara la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda i la Germandat de Jesús de Natzaré.

-15.45 h Festa del Pare Noel, organitzada per la Germandat Ntra. Sra. de la Pietat amb la col·laboració de la Regidoria de Festes.

15.45 h Concentració de l’Agrupació Musical Nostra Senyora de la Pietat.

  1. 30 h Arribada del Pare Noel, que iniciarà el seu itinerari festiu pels carrers de l’Abadia, plaça d’Alonso, carretera de Gandia, bisbe Joan Osta, avinguda de València, Comtessa Maians i Mercat fins arribar al passeig Lluís Vives. Allà mateix, a l’altura del carrer Beatriu de Centelles, on es farà el repartiment de regals. (La recollida de regals es farà fins al 23 de desembre al Bar Evaristo, i s’abonaran 2 euros).

 

5 DE GENER DE 2017

Cavalcada de Reis, organitzada per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva.

Els Reis arribaran a Oliva amb un gran seguici

També la Cavalcada de Reis tindrà enguany més entitats participants, com ara la Federació de Moros i Cristians i la Germandat de Jesús de Natzaré. També es repartiran més regals (més de 1.200 en total) i més caramels (un total de 600 quilos). Entre els participants trobarem un bon nombre de col·lectius veïnals, festers i religiosos: les tres parròquies –Santa Maria, Sant Roc i Sant Francesc–, els Festers del carrer de Sant Vicent, l’Associació de Veïns del Pinet, etc. La música també tindrà un paper protagonista en la cavalcada, amb la presència del Grup de Percussió La Bombonera, la Xaranga Aureba, la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda, la banda de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva i també l’actuació dels grups de ball olivers Mou-te i Art i Dansa. Tot això sense oblidar els animals: cavalls, bous, cabretes, carros i també carrosses.
La cavalcada de Reis, que un any més aniran a cavall, eixirà a les 18.30 h de la Casa de la Festa i està previst que arribe a l’Ajuntament a les 20 h, on tindrà lloc el tradicional parlament reial des del balcó per a tots els ciutadans d’Oliva.

cartell-carter-reial-oliva-2016