Salta al contingut

Premsa

Oliva instal·la tres equips desfibril·ladors i inicia a partir de gener la campanya “JO ET SALVE”

Tres equips desfibril·ladors s’instal·laran en edificis estratègics del municipi d’Oliva: el Poliesportiu, el Centre Polivalent, i les dependències de la Policia Local són els tres punts seleccionats per instal·lar els equipaments que poden ajudar a salvar vides.

La cardioprotecció és vital per salvar vides en els primers cinc minuts i per això Oliva s’incorpora a la xarxa de municipis que aposten per dotar el municipi de desfibril·ladors, i també planifica una aposta ferma per la formació continuada en el funcionament dels aparells. Actuar amb un desfibril·lador per part del personal format en els primers cinc minuts, augmenta la probabilitat de supervivència en més d’un 70%.

David González, alcalde d’Oliva, ha valorat molt positivament el fet que Oliva s’incorpore a a la prevenció cardiovascular, i preveu que a aquests tres aparells li’n seguiran d’altres. La Policia Local té una funció molt important en situacions d’emergència, ja que són els primers a arribar als llocs.

Per altra banda, Imma Ibiza, regidora de Salut Pública, ha informat que la primera formació serà per a 28 persones. A més, juntament amb el Departament de Recursos Humans, s’està planificant uns cursos de primers auxilis en l’entorn laboral per a tot el personal de l’administració pública.