Salta al contingut

Premsa

Tot preparat a Oliva per rebre el pròxim dia 5 de gener a Ses Majestats els Reis d’Orient

Enguany s’ha incrementat tant els quilos de caramels com els regals que es repartiran per a tots els xiquets

La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Pepe Salazar, ha organitzat per enguany una gran Cavalcada de Reis en la que participaran unes 800 persones, 200 més que l’any passat. A més s’ha incrementat la quantitat de caramels que es repartiran, fins arribar als 600 quilos, i també dels regalets per als xiquets, que seran 1.200 en total.

El regidor de Festes, Pepe Salazar, s’ha mostrat especialment orgullós per la cavalcada que s’ha preparat “perquè hem aconseguit que la gran majoria d’associacions i col·lectius d’Oliva s’impliquen en la celebració. De fet enguany hem aconseguit que participen més associacions en la cavalcada, com ara la Federació de Moros i Cristians d’Oliva o la Germandat de Jesús Natzaré. A més comptarem amb la presència d’un bon nombre de col·lectius veïnals, festers i religiosos: les tres parròquies (Santa Maria, Sant Roc i Sant Francesc), els Festers del carrer Sant Vicent, l’Associació de Veïns del Pinet, etc.”

La música també tindrà un paper protagonista en la cavalcada, amb la presència del Grup de Percussió La Bombonera, la Xaranga Aureba, la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda, la banda de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva i també l’actuació dels grups de ball olivers Mou-te i Art i Dansa. Tot això sense oblidar els animals: cavalls, bous, cabretes, carros i també carrosses, que tots seran d’Oliva.

Com cada 5 de gener, els Reis d’Orient visitaran primer la Residència d’Ancians d’Oliva, a les 16 h, i a continuació, a les 17.30 h, el Convent de Santa Clara.

La gran Cavalcada dels Reis eixirà a les 18.30 h des de la Casa de la Festa i està previst que arribe a l’Ajuntament a les 20 h, quan tindrà lloc el tradicional parlament reial des del balcó per a tots els ciutadans d’Oliva. Al balcó de l’Ajuntament estaran presents els Reis Mags, l’Alcalde i el Regidor de Festes, a més del xiquet Ferran Gregori Sabater, guanyador del concurs escolar de les cartes als reis i que enguany llegirà la seua. Un any més Ses Majestats aniran a cavall per tal que els més menuts es puguen acostar a vore’ls sense perill.

Pepe Salazar ha volgut convidar a tots a participar d’aquests actes “perquè s’han organitzat amb molta il·lusió ja que es tracta possiblement la festa més important per als més menuts de casa, i no volem que cap família ni cap xiquet es quede sense vore a Melcior, Gaspar i Baltasar”.

cavalcada-reis-2016-oliva-1cavalcada-reis-2016-oliva-2