Salta al contingut

Premsa

‘Vivim i contem el Raval’ insta a descobrir racons, històries i llegendes del Pinet

Un any més, el Servei de Biblioteques, en col·laboració amb l’Escola Municipal de Teatre, us proposem l’activitat ‘Vivim i contem el Raval’, un passeig pels carrers del barri a través de les llegendes del Pinet.

Serà dissabte, 28 de gener, a partir de les 10.30 h, amb eixida des de la Biblioteca de Tamarit. La ruta serà conduïda per “Rodamón en acció”, que explicaran les principals característiques, anècdotes i curiositats històriques que envolten els diferents indrets de l’itinerari. D’altra banda, comptarem amb la sempre benvinguda i magnífica col·laboració de les associacions de veïns del Raval, del Raval-Gerreria, del Pinet i del Romaní.

Per a relatar i escenificar les llegendes, al llarg del recorregut ens detindrem en diversos escenaris: entre els carrers de la Divina Gràcia i de Sant Pancraci, on es trobaran “Els amants del Pinet”; en la plaça de Camatxo, per conéixer “Roc i les tres bacores”; i al carrer de Sant Vicent, on escoltareu la història de “El forn de les Fateres”.

Per si no en teniu prou, enguany, a més, els dies 18 de febrer i 4 de març, Ana Canet realitzarà un taller a la Biblioteca Tamarit per a públic entre 9 i 11 anys que porta per títol ‘Llums, càmera, acció… es roda!’, on es filmarà un curtmetratge basat en una de les llegendes. Cal inscripció prèvia i el permís corresponent.

Enric Escrivà, regidor de Cultura, Música i Biblioteques, ha explicat que “les llegendes del Pinet, que són part de la nostra tradició oral, contenen tanta llegenda com realitat, perquè els llocs, els carrers i alguns personatges són autèntics. Doménec Morell els va donar forma literària per tal que seguiren formant part del patrimoni del nostre poble.”

Per últim, Escrivà ha convidat la població a participar d’una activitat que manté viva la flama de la cultura popular olivera, alhora que serveix d’homenatge tant al barri del Raval, on perviu la memòria dels moriscos que l’habitaren, com a la figura de Doménec Morell.

B_LLEGENDES16 1 X B_LLEGENDES16 3 X