Salta al contingut

Premsa

La 5a Fira de Minerals d’Oliva reparteix 800 arbres per a repoblació forestal

Els xiquets que participen en els tallers didàctics de la 5a Fira Minerals rebran un arbre juntament amb les instruccions d’on plantar-lo i com cuidar-lo

250 alumnes de 6é de Primària han tingut l’oportunitat de realitzar un taller Ecomural, el resultat del qual s’exposarà aquest cap de setmana

Elia Tormo, del Col·legi Hort de Palau, guanyadora del III Concurs de Dibuix organitzat per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València

Per segon any consecutiu, cinc col·legis d’Oliva -Hort de Palau, Carrasca, Desemparats, El Rebollet i Sant Josep de la Muntanya- han participat de la tercera edició del concurs de dibuix organitzat per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, que té com a objectiu que els escolars treballen conceptes de medi ambient i sostenibilitat per a fomentar la seua sensibilització i conscienciació respecte dels problemes ambientals que ens afecten.

L’alumnat de 4t, 5é i 6é de Primària dels centres escolars d’Oliva ha participat amb un total de 93 dibuixos, i ha resultat guanyadora en l’àmbit comarcal la xiqueta Elia Tormo, alumna de 5é de Primària del Col·legi Hort de Palau, que rebrà unes entrades per al Bioparc. A més a més, el centre rebrà un premi col·lectiu consistent en uns tallers mediambientals, i una jornada de vuit hores sobre Economia Circular per a l’equip docent. Per part del centre han assistit la seua directora, Isabel Ascó, i el tutor de la xiqueta, Raúl Ancio.

La regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, ha felicitat Elia Tormo i tots els alumnes que han concursat per haver fet possible que Oliva haja sigut un dels municipis amb més participació. De la mateixa manera, ha animat a seguir treballant per a assentar les bases d’un futur més sostenible per a tots.

D’altra banda, el regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha recordat la programació de la 5a Fira de Minerals, que rebrà quasi una vintena d’expositors nacionals i internacionals destinats a aficionats i col·leccionistes. L’eix principal de la fira és la cura pel planeta i per la sostenibilitat mediambiental, “per això hi haurà tallers pràctics i jocs per a públic infantil, projeccions audiovisuals i una completa exposició de caràcter divulgatiu, que ha cedit el Ministeri de Medi Ambient.”

Els primers a visitar la fira han estat els més de 250 alumnes de 6é de Primària de les escoles de la localitat, que han tingut l’oportunitat entre ahir, dijous, i hui divendres, de realitzar un taller Ecomural, el resultat del qual s’exposarà aquest cap de setmana. A més a més, cada participant ha rebut un arbre, juntament amb les instruccions d’on plantar-lo i com cuidar-lo fins que es faça gran.

Els exemplars, lliurats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Sostenibilitat amb motiu del Dia Mundial de l’Arbre, es repartiran, també, al llarg del cap de setmana entre els xiquets que participen en els tallers i jocs didàctics.

L’horari serà de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 21.00, mentre que diumenge 12 de febrer, la fira tancarà les portes a les 20.00.