Salta al contingut

Premsa

Més de 5.000 persones han visitat la 5a Fira de Minerals d’Oliva, el passat cap de setmana

La fira es consolida a poc a poc com a una de les més importants del sector, per la seua oferta ampliada, que atrau el públic general i els col·leccionistes

El Centre Polivalent d’Oliva ha estat escenari de la Fira de Minerals que celebrava la seua cinquena edició el passat cap de setmana. Amb quasi una vintena d’expositors nacionals i internacionals i un seguit d’activitats per a xiquets, més de 5.000 persones l’han visitada, amb major afluència a les vesprades.

Expositors satisfets

L’activitat comercial és una peça fonamental d’una fira com aquesta. Els expositors han mantingut el nivell de vendes respecte d’edicions anteriors i coincideixen a destacar la d’Oliva com la fira més còmoda, més accessible i una de les millors organitzades del sector. Cal recordar que durant el cap de setmana s’han oferit exposicions, projeccions d’audiovisuals i cinc tallers infantils, el que fa que no només els col·leccionistes visiten les parades comercials, i s’amplia l’oferta al públic general. Gràcies a la implicació dels expositors, els visitants a la fira participaren en un sorteig de 16 peces minerals i fòssils úniques que van despertar l’interés del públic fins que la fira tancà les portes.

800 arbres nous després de la Fira

La temàtica de la fira girava al voltant de la sostenibilitat del planeta i és per això que tots els xiquets i xiquetes que van participar en els tallers didàctics van rebre un dels 800 plantons que la Regidoria de Medi Ambient va repartir, juntament amb informació de com plantar-lo i cuidar-lo. Tallers i jocs que van resultar un èxit de participació i on els més menuts van aprendre a reciclar, a reutilitzar materials o a construir un mòbil salvatge, tot insistint en el coneixement de la biodiversitat i els ecosistemes de la comarca de la Safor.

Un referent del sector

Des de la Regidoria de Cultura es mostren satisfets i afirmen que «la fira està plenament consolidada i es posiciona com un clar referent dintre del sector, ja que no només reuneix professionals de la mineralogia de tot l’estat espanyol, sinó que aposta també per la divulgació científica». Insisteix Escrivà, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, que «la intenció és continuar millorant la fira i reforçar-la en les pròximes edicions, i també continuar amb l’oferta d’entreteniment i oci alternatiu, complementària a la programació habitual d’arts escèniques, plàstiques i d’animació lectora».