Salta al contingut

Premsa

Els serveis tècnics municipals valoren en 1.001.481 euros els danys produïts a Oliva pel temporal del passat mes de desembre

Els serveis tècnics municipals han elaborat una memòria en la qual es recullen els danys quantificats a Oliva com a conseqüència dels efectes del temporal costaner que es va produir al terme municipal del 16 al 20 del passat mes de desembre.

Aquestos danys ascendeixen a un total de 1.001.481 euros, dels quals 461.460 euros corresponen a infraestructures que són competència d’altres administracions, com l’Agència Valenciana de Turisme, la Direcció General del Medi Natural i la Demarcació de Costes a València.

La resta, 540.021 euros, és el valor total dels desperfectes en béns municipals causats per aquest temporal (danys en xarxa de camins públics municipals, infraestructures elèctriques municipals i arbrat públic).

Aquesta memòria es remetrà de seguida per tal de sol·licitar una línia d’ajudes aprovades pel Consell de la Generalitat Valenciana que intentarà pal·liar aquestos danys, així com a la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana. El decret del Consell que regula aquestes ajudes insta a tots els ajuntaments de localitats afectades a remetre una valoració de danys al seu terme municipal abans d’un mes i, així posteriorment, fixar la quantia de l’ajuda a cadascun d’ells.

La memòria forma part d’un informe extens elaborat pels serveis tècnics municipals sobre l’afecció del període de pluges de desembre al terme municipal d’Oliva, detecció d’aspectes a millorar, valoració dels danys, així com propostes d’actuació a les diferents administracions públiques, inclòs l’Ajuntament.

L’Alcaldia va donar compte d’aquest informe als diferents grups municipals al si de la Comissió de Governació, i també es va lliurar còpia al director general d’ACUAMED en la reunió que van mantindre l’alcalde i el primer tinent d’alcalde a Madrid, la setmana passada.

Pots consultar l’Informe de danys elaborat per l’Ajuntament d’Oliva al següent enllaç:

https://www.dropbox.com/s/z8h6lx09b6jvzmb/Informe%20danys%20temporal%20desembre%202016.pdf?dl=0