Salta al contingut

Premsa

La regidora d’Educació, Yolanda Pastor, continua amb les actuacions de manteniment i millora en els centres educatius a la ciutat d’Oliva

La Regidoria d’Educació continua amb les tasques de manteniment i millora dels diversos centres escolars de la ciutat. Cal recordar que durant el passat curs 2015-16, a petició de la pròpia regidora, ja es van iniciar les intervencions en l’arbrat dels centres d’acord amb les recomanacions indicades en l’estudi elaborat pels tècnics, que va donar lloc a un mapa d’índex de risc de l’arbrat.

Als centres Lluís Vives, Alfadalí i Desemparats es van iniciar accions el curs passat, ja que s’havien detectat problemes en l’arbrat per part dels tècnics, derivats d’una inadequada plantació en el seu moment.

Ara s’ha procedit a la tala de pins en el CEIP Desemparats. L’actuació estava contemplada com accions prioritàries a desenvolupar d’acord amb l’estudi elaborat pels tècnics.

L’arbrat estava ubicat en zona de trànsit de persones i estava evolucionant, tal com s’havia previst, cap a aspectes negatius, com ara la inclinació del tronc, la capçada gran i densa de l’arbre, entre d’altres, que podrien provocar la seua caiguda davant de fort vent, tempestes i pluges continuades. Cal recordar que són arbres grans amb defectes significatius, que requereixen inspeccions habituals i que els tècnics recomanen la seua eliminació i substitució per altres espècies de menor grandària per tal de minimitzar riscos en un futur.

Amb aquesta actuació en el CEIP Desemparats queden finalitzades les accions que estaven previstes d’acord amb l’estudi que es va elaborar sobre l’arbrat dels edificis escolars.

La regidora d’Educació, Yolanda Pastor, s’ha mostrat “satisfeta de les actuacions realitzades i es continuarà treballant en la prevenció i en la detecció mitjançant inspeccions continuades dels diferents centres educatius”.