Salta al contingut

Premsa

Quatre col·legis d’Oliva s’adhereixen a la campanya de la xarxa del joc de la serp que es desenvolupa a nou països d’Europa

És el segon any en què centres escolars olivers participen en aquesta campanya

Oliva torna, per segon any consecutiu, a participar en la campanya europea de la xarxa “El Joc de la Serp” a través de quatre centre escolars de la ciutat: CEIP Desemparats, CEIP La Carrasca, Col·legi Rebollet i Col·legi San José de la Montaña. Ahir dilluns va tindre lloc l’adhesió dels centres escolars a aquesta campanya, que té per objectiu millorar l’educació de tots en matèria de mobilitat, medi ambient urbà, i salut. A la reunió assistiren la Subcap Provincial de Trànsit de València, Pilar Funes, les coordinadores d’Educació Viària de la Prefectura de Trànsit de València, Inés Reig i Amparo Domènech, la regidora d’Educació, Yolanda Pastor, la tècnica d’Educació, Marian Salabert, el monitor d’Educació Viària d’Oliva, Paco Tortosa, i les directores dels centres participants.

Des de la Regidoria d’Educació que encapçala Yolanda Pastor s’ha tornat a oferir la possibilitat, als col·legis de la ciutat, de formar part una vegada més d’aquesta campanya “a causa dels grans beneficis i l’impacte positiu per a la comunitat educativa. Els alumnes participants es divertiran amb el joc alhora que aprendran modes sostenibles de transport i mobilitat. La primera edició de la iniciativa va demostrar que aquest joc és un mode molt efectiu de conscienciar xiquets/es, pares i mares, i professorat dels col·legis participants al voltant de mobilitat sostenible”.

Enguany participen quatre centres, un més que l’any anterior en una iniciativa finançada per la Unió Europea i la DGT.

La campanya tindrà una durada de dues setmanes i l’objectiu és animar els xiquets i xiquetes, les famílies i professors a utilitzar formes de mobilitat sostenible en els seus desplaçaments al col·legi, és a dir, caminar, anar amb bici, utilitzar el transport compartint el cotxe entre varis.

Cada vegada que els alumnes utilitzen una manera de mobilitat sostenible peguen adhesius en un colorit pòster que representa una serp, i aquestes pràctiques i resultats formaran una base de dades on compartir les experiències i conclusions amb centres educatius d’altres països.

Per a més informació, es pot visitar el web: www.trafficsnakegame.eu/spain