Salta al contingut

Premsa

Oliva commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora el pròxim 10 de març

La programació es completa amb una Master Class de Dansa Oriental i una exposició fotogràfica del 50 aniversari de les Ames de Casa Tyrius

La Delegació de la Dona de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix la regidora Yolanda Pastor, ha organitzat una programació d’activitats per tal de commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, que es desenvoluparà del 8 al 12 de març. “Hem de destacar el paper de les dones en el desenvolupament de la nostra societat, i a més, reivindicar la igualtat dels drets en tots els àmbits”.

L’acte institucional denominat “Homenatge a la Dona” està previst per al divendres, 10 de març, a les 19.00 hores en el centre Polivalent, en el qual des de l’Ajuntament d’Oliva es realitzarà enguany un reconeixement públic a Regina Planes Morera, la primera dona que va formar part del cos de la Policia Local de la ciutat d’Oliva el 25 de juny de 1983. “En aquesta ocasió, la proposta d’aquesta regidora ha estat fer un homenatge a la dona que va obrir el camí a moltes altres que han format part més tard de la Policia Local però que, en aquell moment, ella va ser pionera donat que es tractava d’una professió formada quasi en la seua totalitat per homes. Però Regina, amb caràcter, valentia, paciència i un treball anònim diari va saber obrir-se camí” assenyalava la regidora de la Dona, Yolanda Pastor.

L’homenatge finalitzarà amb la representació del monòleg “De categoria internacional” a càrrec de l’actriu Amparo Oltra i d’un Vi d’Honor. L’acte és obert a tota la ciutadania fins a completar aforament.

De forma complementària a l’acte institucional, s’ha previst altres activitats. Dimecres, 8 de març, tindrà lloc la Trobada Comarcal a Xeraco de les associacions d’Ames de Casa Tyrius de 10 h a 17 h.

L’esport també té la seua importància en aquesta Setmana de la Dona, ja que el diumenge, 12 de març, tindrà lloc al Centre Polivalent la 4a Masterclass de Dansa Oriental des de les 10.30 hores i fins a les 13.30 hores amb un donatiu de 3 euros a benefici de Vedama.

La programació finalitzarà amb una exposició fotogràfica que commemora el 50 Aniversari de l’Associació Provincial d’Ames de Casa Tyrius que es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura del 27 de març a l’1 d’abril.