Salta al contingut

Premsa

La Federació de les Falles d’Oliva lliura els llibrets fallers al Servei de Biblioteques

El president de la Federació de Falles d’Oliva, Vicente Pérez, en nom de tot el col·lectiu faller oliver, ha fet donació dels llibrets fallers de les set comissions de la ciutat al Servei Municipal de Biblioteques. Al lliurament han assistit el regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Enric Escrivà; el regidor de Festes, Pepe Salazar; i l’arxiver municipal, Vicent Olaso.

Així, els llibrets fallers passen a formar part del Fons Bibliogràfic del Servei Municipal de Biblioteques, que inclou la secció de publicacions referides a l’àmbit fester del municipi. En paraules d’Escrivà, “el propòsit final és que els llibrets de les comissions falleres, com ara els d’altres manifestacions festives locals, es dipositen en el nostre fons a l’efecte que aquest esdevinga el més complet arxiu al voltant de les festes d’Oliva”.

Amb aquesta incorporació es pretén a més a més un suport explícit a la tasca desenvolupada per les falles d’Oliva. “Som conscients de la importància del llibret en l’àmbit faller, del seu paper com a mitjà de difusió cultural, vehicle d’expressió creativa i de comunicació en valencià. És per això que valorem l’edició dels llibrets posant-la a l’abast de tota la ciutadania per a la seua lectura i gaudi”, ha afegit Escrivà.

Per la seua banda, el regidor de Festes, Pepe Salazar, ha volgut destacar la qualitat dels llibrets de les falles d’Oliva: “Les festes falleres d’Oliva són cada any més completes, amb més actes i més treballades, i tot això es reflecteix en els seus llibrets de falles, que cada any tenen més qualitat. Enguany la Falla Sant Francesc ha tornat a guanyar el Premi de la Generalitat Valenciana a la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit faller, un guardó que demostra el seu esforç i que suposa tot un honor per a les nostres falles.”

A més, segons Salazar, “les falles d’Oliva són cada vegada més obertes a la ciutadania, un fet que es demostra també en la publicació, per part de diverses comissions, dels seus llibrets també en format digital, perquè tota persona interessada hi puga tenir accés.”