Salta al contingut

Premsa

El Taller d’Ocupació “Centelles Oliva III” actua en el Parc de l’Hort de la Bosca i la muntanya de Santa Anna

20 alumnes formem part del taller en dos especialitats durant 12 mesos. Es tracta del tercer taller d’ocupació consecutiu que rep Oliva. També en formen part les cinc persones que configuren l’equip directiu.

Un taller desenvolupat des de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) i la Regidoria d’Ocupació. L’edil responsable del departament, Rosana Miñana, ha explicat que un dels reptes de la legislatura és reduir la desocupació en el municipi. “El taller permet a aturats formar-se i obrir-se nous camins d’entrada al món laboral”.

Els 20 alumnes que formen part del Taller d’Ocupació “Centelles Oliva III” es troben en aquest moment actuant en el Parc de l’Hort de la Bosca i en el Parc Públic de la muntanya de Santa Anna. Aquestes primeres actuacions,  realitzades durant els tres primers mesos de l’any, han millorat sensiblement l’aspecte d’aquestes zones de la ciutat.

Aquest taller és la tercera fase que es desenvolupa a la ciutat des de l’any 2014. L’objectiu principal del taller és millorar l’ocupabilitat de persones en l’atur a Oliva, a través del projecte de millora de la vegetació natural i condicionament d’espais.

La primera de les especialitats, la Repoblació Forestal-Activitats auxiliars en conservació té com a principals objectius la creació d’una franja perimetral per a la protecció contra els incendis forestals i l’eradicació d’espècies invasores en la zona de Santa Anna.

La segona de les especialitats, Instal·lacions-manteniment de jardins i zones verdes,  està procedint al condicionament i remodelació del jardí públic de l’Hort de la Bosca.

El projecte té un pressupost total de 426.556,08 euros, dels quals l’Ajuntament d’Oliva aporta 55.639,08 euros i el SERVEF 370.927,20 euros. El taller engloba a un total de 20 persones desocupades, 10 per especialitat, que gaudeixen d’un contracte de formació i d’aprenentatge al llarg de dotze mesos (equivalent a 1.920 hores de formació).

La regidora ha felicitat a tot l’equip del departament pel treball que realitza i ha assenyalat que “la formació és clau per eixir de l’atur i crear noves expectatives de treball”.

El Programa de Tallers d’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació, cofinançat pel Fons Social Europeu, que té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades incloses en els col·lectius a què va dirigit, per mitjà de la realització d’obres o serveis d’interés general i/o social, que possibiliten als alumnes treballadors la realització d’un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l’aprenentatge que, juntament amb la formació professional ocupacional rebuda, en procure la qualificació professional i n’afavorisca la inserció laboral.

.