Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament incrementa els recursos policials per evitar els robatoris al camp

Els controls en els punts de pas i de recepció de taronges es realitzen amb coordinació amb la Policia Autonòmica i la Guàrdia Civil.

Segons la informació de la Policia Local, fins a finals de març s’ha denunciat la sostracció de 1.600 arroves de taronges, de les quals se n’han recuperat 250, que han acabat amb tres denúncies administratives i l’obertura de dos expedients de diligències penals. Estes dades són aproximatives, ja que algunes denúncies es tramiten directament a través de la Guàrdia Civil, i en qualsevol cas, s’ha de tindre en compte que no tots els robatoris es denuncien.

Des de l’ajuntament s’ha posat en marxa un dispositiu especial que consta de dos agents de policia que reforcen els diferents torns, en funció del criteri de la prefectura, per als controls ordinaris que tenen lloc en els principals llocs de pas, com ara el Camí del Xiulet – Camí Vell de Pego i el Camí de la Carrasca. I d’altra banda, quatre agents de reforç dedicats exclusivament al control aleatori dels punts de recepció de taronja de rebuig al Polígon el Brosquil, Font de Pusa, Camí la Carrasca i Camí St. Josep.

D’altra banda, a principi de 2017 l’Alcaldia va sol·licitar la col·laboració de la Policia Autonòmica, la qual ja s’està produint, igual que amb la Guàrdia Civil i el seu equip especialitzat (equip ROCA). De fet, ahir mateix va tindre lloc un  dels controls realitzat per la Policia Autonòmica, amb l’assistència de la Policia Local, a la Carretera de Pego, en el qual es va comprovar la documentació dels magatzems que es dediquen al rebuig de taronja a Oliva i un a Pego. En total va haver cinc denúncies administratives.

A pesar de tot això, i sempre en funció de l’estadística de la Policia Local, s’ha percebut un augment del nombre de robatoris respecte al primer trimestre de 2016. És per això que el seguiment dels robatoris al camp i els resultats de les mesures adoptades, junt a altres qüestions de seguretat ciutadana, s’analitzaran en la pròxima Junta Local de Seguretat que l’Alcaldia, conjuntament amb la Subdelegació del Govern, ha convocat per al pròxim 20 d’abril.