Salta al contingut

Premsa

Oliva ret homenatge a Josep Climent, amb un concert coral

L’acte tindrà lloc a l’església de santa Maria la Major, a partir de les 20.00 h

El passat 15 de febrer ens deixava el musicòleg, compositor, organista i canonge de la catedral, Fill Predilecte d’Oliva, Josep Climent Barber. Després de la Missa exequial a la seu catedralícia, hi hagué una missa funeral a l’església de santa Maria la Major d’Oliva, abans del soterrar al seu poble natal. Ara, el pròxim 4 de maig, l’església de santa Maria s’omplirà de música per retre un merescut homenatge a Climent, organitzat conjuntament pel Conservatori Professional de Música “Josep Climent” i la Regidoria de Cultura i Música de l’Ajuntament d’Oliva, amb el suport de les entitats musicals de la localitat.

En la primera part del programa intervindran les agrupacions corals d’Oliva: el Cor Gregorià Cum Iubilo, la Coral Santa Cecília i l’Orfeó Josep Climent de l’AAMO. Uns ho faran a capella, i altres acompanyats d’orgue, i també de dolçaina i tabal, amb la participació de la Colla Sarabanda.

La segona part serà el torn de l’orquestra simfònica del Conservatori Professional de Música Josep Climent d’Oliva, amb les agrupacions vocals Veus de la Safor, de Gandia, l’Orfeó del Real de Gandia, i el Cor de veus dels alumnes, d’ensenyament professional, del conservatori d’Oliva.

L’acte conclourà amb la interpretació del Te Deum a càrrec de l’orquestra simfònica del Conservatori Professional de Música Josep Climent d’Oliva, i la Coral Catedralícia de València. Recordem que el Te Deum el va compondre Climent l’any 1994 per a interpretar-lo en les celebracions del 9 d’octubre.

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, i també el director del conservatori, Tomàs Estornell, han volgut manifestar el seu agraïment a totes les persones i entitats que han col·laborat per retre este merescut homenatge al nostre paisà Josep Climent, i han convidat a la ciutadania a omplir el temple i gaudir de la música.