Salta al contingut

Premsa

La Nit dels Museus acull la I Mostra de Curtmetratges ‘Vicente Parra’

El proper 19 de maig al Teatre Olímpia, i dintre de les activitats que engloba la Nit dels Museus a Oliva, se celebra la I Mostra de Curtmetratges ‘Vicente Parra’

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, va presentar les activitats programades des de la Delegació de Museus i Patrimoni Artístic amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra cada 18 de maig. El divendres dia 19, els museus Arqueològic, Etnològic, Casa de Maians, i de l’Actor Vicente Parra obriran les seues portes, per segon any, de nit, per celebrar la Nit dels Museus. Des de les 20 i fins a les 24 h, el públic podrà visitar totes les col·leccions i les exposicions en cartell, a més de gaudir d’un seguit d’activitats per a tota la família.

Serà a partir de les 22.30 h, quan al Teatre Olímpia se celebre la I Mostra de Curtmetratges ‘Vicente Parra’. L’esdeveniment, organitzat per la productora Aires de Cinema amb la col·laboració dels Serveis Culturals de l’Ajuntament d’Oliva i del Campus de Gandia de la UPV, “pretén valorar i realçar la creació audiovisual del nostre territori i oferir als nous i joves creadors la possibilitat d’exhibir les seues produccions a l’abric d’una nit tan singular com la dels museus”, ha assenyalat Escrivà.

El regidor de Cultura ha posat en relleu el fet que la Mostra va estretament lligada a la Nit dels Museus, “ja que compta amb nom propi, el de Vicente Parra, que comparteix amb un dels nostres espais museístics. Es tracta d’un senzill homenatge al desaparegut actor oliver que servirà també perquè les noves generacions coneguen la seua la trajectòria. En efecte, els espectadors de la Mostra podran també visitar l’exposició permanent que repassa la seua carrera professional.”

Aquesta 1a Mostra, que tindrà continuïtat en 2018, servirà al mateix temps com a ferramenta de promoció del curtmetratge Inanimado, de la guionista i directora Aina Gallardo i l’artista plàstic Manolo Gallardo, il·lustrador del projecte. “Aquesta primera Mostra dóna peu a futures d’edicions, esperem que l’esdeveniment es consolide i tinga un llarg recorregut”, ha declarat l’artista i professor Manolo Gallardo. Inanimado és el projecte que realitza actualment junt amb la seua filla Aina i que ens parla de la solitud, els prejudicis, d’allò inacabat i inanimat…, remuntant-nos fins i tot a un mite tan antic com el de Prometeu, de Mary Shelley. “Per a mi, és un projecte que entusiasma molt. Estem treballant en ell més de dos anys”, diu Gallardo, qui s’ha encarregat d’il·lustrar-lo amb tècniques com ara l’aquarel·la i la tinta.

A més a més de la presentació d’Inanimado, també tindrà lloc la projecció d’altres curts com Un domingo cualquiera, del pegolí Sergi Miralles; Malas Hierbas, de Daniel Tornero; i una selecció dels millors curtmetratges realitzats al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, com El Fil Roig de la Consciència, Abejas o Los Monstruos no existen.

En finalitzar les projeccions hi haurà una tertúlia sobre cinema amb tots els assistents. El preu de l’entrada és de quatre euros i es destinarà a la producció del curtmetratge Inanimado, d’Aina i Manolo Gallardo.